Setmanari d'informació local - 138 anys

El pla d’exhumacions 2018 prepara el calendari d’intervencions amb visites tècniques

21805

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha visitat aquest dijous la fossa de Bunyola en el marc del pla d'exhumacions 2018 amb l'objectiu de preparar el calendari d'intervencions que ha d'aprovar la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Balears.

Tur ha fet aquesta visita acompanyada del director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana, i de l'arqueòloga de Societat Aranzadi Almudena García. A més, aquest dijous s'han visitat les fosses d'Alaró, Santa Maria, Sencelles i Calvià, i el divendres estan previstes les de Manacor, Marratxí, Deià i Llucmajor.

D'altra banda, les fosses d'Eivissa -com Figueretes o el Cementiri Vell- ja han estat visitades per l'arqueòloga representant de Societat Aranzadi -adjudicatària del concurs públic d'exhumacions, que ja va intervenir en la primera fase de la fossa de Porreres i la de Montuïri.

Tur ha visitat aquest matí la fossa de Bunyola perquè és la que presenta més problemes de viabilitat, ja que va tenir una intervenció anterior i part dels ossos que contenia foren moguts a l'ossera del cementiri. A més, damunt de la fossa s'han aixecat construccions. En aquestes visites també participen historiadors que han realitzat el Mapa de Fosses de les Balears, com Xavier Margais -a qui la Conselleria va encarregar un informe històric de la fossa de Bunyola-.

Aquestes visites serveixen perquè Societat Aranzadi estableixi, una vegada concloses, el calendari d'ordre d'intervencions de les fosses, que es preveu iniciar aquest estiu. El termini d'execució del contracte adjudicat és de nou mesos, per un cost de 480.600 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.