Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell modifica la declaració del Palau d'Aiamans que passa de BIC a Bé Catalogat

21733

La Comissió de Patrimoni del Consell ha aprovat aquest dimarts modificar la declaració del Palau d'Aiamans, a Lloseta, que passa de Bé d'Interès Cultural (BIC) a Ben Catalogat (BC)Segons ha informat Podem, aquesta decisió s'ha adoptat per sis vots a favor del PSIB i MÉS, dos en contra de Podem i l'abstenció del PP -mentre que Ciudadanos i el PI no han estat presents en la Comissió-.

La petició de modificar la declaració és de l'Ajuntament de Lloseta i segons Podem «recull una petició de l'empresa privada que actualment és propietària del Palau»En aquesta línia, la formació ha criticat que el consistori «en cap cas ha consultat amb els veïnats del poble si aquesta és la seva voluntat» i ha denunciat que els ciutadans perden la possibilitat d'ús d'aquest monument civil «tan representatiu de la història» de Mallorca.

En concret, Podem ha alertat que amb la declaració de Ben Catalogat el Palau i els seus jardins «romandrien completament tancats al públic», mentre que com BIC haurien de permetre la visita dels jardins de manera pactada i regulada.

Per això, Podem ha censurat «l'opacitat del projecte» i ha parlat de privatització. Igualment, segons han indicat, des de l'àrea de cultura del partit i el Cercle de Lloseta s'han mostrat contundents respecte a no «rebaixar la protecció del Palau d'Aiamans malgrat que en l'actualitat està certament deteriorat».

«L'empresa que ho va comprar ja coneixia la seva protecció com BIC, i el que suposava aquesta figura de protecció», han protestat des de Podem, que creu que existeixen «possibilitats reals de recuperar-ho i donar-li una vida útil sense necessitat de desprotegir-lo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.