Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort iniciarà al setembre les obres de reordenació del sector antic del cementiri de Palma

21711

La regidora de Sanitat i Consum, Antonia Martín, i el gerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Jordi Vilà, han explicat aquest dilluns les tasques que s'han fet fins ara perquè al proper mes de setembre puguin iniciar-se les obres de reordenació del sector antic del cementiri de Palma.

Segons un comunicat, Martín ha recordat que el cementiri és un espai emblemàtic i ha assenyalat que «és molt important que es dignifiqui». A més, ha aclarit que les obres afecten el sector antic i permetran evitar passar per sobre de les làpides.

«Obrim dos carrers, dues places, un portal i determinats passatges que en aquests moments són punts morts», ha afegit la regidora. En concret, es tracta d'una inversió de 443.503 euros que està en fase de licitació. Fins al proper 29 de juny es poden presentar ofertes.

Per la seva banda, Vilà ha explicat que el projecte permetrà obrir vials que estan tallats per sepultures; remodelar la plaça Ramon Llull i refer per complet la plaça del Polvorí, a més de rehabilitar el memorial que hi ha a la plaça.

Així mateix, ha destacat que l'objectiu d'aquesta obra és «recuperar espais obsolets» i ha recordat que aquesta zona és la que té «més sepultures obsoletes».

Vilà ha subratllat que per poder fer aquestes obres l’EFM ha hagut de realitzar un treball administratiu previ, ja que hi ha un total de 180 sepultures afectades. En concret, n’hi ha 52 que s'estan resituant mitjançant el procediment de bescanvi. «Són expedients de bescanvis, els hem ofert als titulars canvis equivalents i ja n’hi ha 26 que estan tancats amb les famílies i, fins i tot, s'han efectuat les exhumacions de restes», ha afegit.

Així, ha recordat que «es continua treballant amb la resta d'expedients per anar acordant els canvis d’ubicació». «Estam fent un treball d'obrir sepultures, retirar les restes de forma ordenada i portar-les a l'expedient de destinació», ha aclarit.

La resta de sepultures afectades per les obres, un total de 128, es recuperen mitjançant expedients de caducitat o que de forma reiterativa incomplien el pagament de les quotes. Així, Vilà ha detallat que en 2018 s'han resolt 70 expedients i que, per tant, reverteixen a l’EFM i s'usen per canviar espais afectats per les obres. «Tenim 150 expedients de caducitat en tràmit i la previsió és arribar als 300 a la fi d’any», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.