Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort elabora un document amb propostes per aconseguir unes festes lliures d’agressions sexuals i sexistes

21687

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns un document que recull propostes per aconseguir unes festes lliures d’agressions sexistes i sexuals, que s’emmarca dins del projecte “No, i punt” i que dóna resposta a les recomanacions que marca el Pla d’Igualtat. Els destinataris són entitats socials, grups formals o informals, que vulguin organitzar una festa, un concert o altres tipus d’esdeveniments a un espai obert, sigui públic o privat.

El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha destacat la importància de la «corresponsabilitat perquè augmenti la prevenció d’eventuals agressions sexistes i sexuals». «Tots i totes hem de poder gaudir de les festes en llibertat», ha afirmat. La directora general d’Igualtat, Lucía Segura, ha remarcat que les recomanacions «tenen l’objectiu que les festes que s’organitzen en espais públics o privats puguin prevenir les agressions».

D’aquesta manera, el document s’articula a través de tres qüestions: imatge i publicitat, espai i música.

Imatge i publicitat. En aquest punt, s’ha de procurar que les dones no apareguin cosificades ni sexualitzades i no s’ha de fer ús de les dones com a simple reclam publicitari ni com a objecte de consum.
Espai de la festa. A l’hora de triar un indret s’ha de tenir en compte que ha de ser un espai ben comunicat, ben senyalitzat, amb bona visibilitat i que estigui ben cuidat. Per exemple, s’han d’eliminar les àrees amagades o sense visibilitat.
Música. S'ha d’assegurar la presència de dones a l’escenari i també a música la reproduïda. S’han marcat una sèrie d’indicacions que poden ajudar a detectar el masclisme de les lletres com, per exemple, aquelles lletres que situen les dones en una posició d’inferioritat i dependència o quan explícitament, parlen sobre l’ús de la violència cap a les dones. L’àrea ha elaborat la llista de reproducció “Per unes festes No i Punt!” amb gairebé 250 cançons on s’hi pot trobar un recull de més de 200 cançons, no sexistes, que trenquen els estereotips respecte de la sexualitat, els cossos i les relacions, oferint missatges alternatius. Aquesta llista està oberta als suggeriments de la ciutadania.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.