Setmanari d'informació local - 138 anys

El nou Règim Especial de les Balears, a debat aquest dimarts en el Parlament

21461
El Parlament balear debatrà sobre el nou finançament de les Balears. | dBalears/Arxiu

El Parlament debatrà aquest dimarts a les 09.30 hores sobre l'estat actual del nou Règim Especial de les Balears (REB) després de la victòria del president del Govern, Pedro Sánchez, en la moció de censura presentada contra l'ara exlíder de l'Executiu central Mariano Rajoy.

La Cambra balear discutirà el tema arran de la intervenció dels portaveus del PI i Podemos, Jaume Font i Alberto Jarabo, respectivament, els qui demanaran a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre com afectarà l'actual situació política espanyola a les negociacions del nou REB, ja que l'acord estava a punt de tancar-se i podria retardar-se com a conseqüència del canvi de Govern.

D'aquesta manera, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, ja va assenyalar divendres passat que l'Executiu autonòmic reprendrà «amb més intensitat i major sintonia política» amb el nou Govern tots els assumptes pendents amb Balears, entre els quals es troba la negociació del REB.

Per la seva banda, el coordinador de MÉS, Guillem Balboa, va demanar al nou Govern central «intel·ligència, sensibilitat i empatia» en relació a aquesta negociació i a les lleis aprovades en el Parlament balear i va manifestar que amb aquest canvi «s'ha obert una finestra de possibilitats».

Així mateix, la diputada de Gent per Formentera, Silvia Tur, preguntarà a la presidenta autonòmica pel balanç que fa el Govern sobre les polítiques que ha dut a terme en matèria de transport marítim entre illes.

A continuació, la portaveu del Grup Parlamentari Popular, Margalida Prohens, preguntarà a Armengol si està d'acord amb l'anàlisi de la Comissió Balear de Medi ambient sobre el Pla de Mobilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.