Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a la Fira del Llibre: «Volem més llibres, perquè ens volem més lliures!»

L'escriptora Laia Martínez i López pronuncia el pregó de la 36a edició de la Fira del Llibre, que romandrà en el Born fins diumenge 10 de juny

21451
L'escriptora Laia Martínez i López pronuncia el pregó de la 36a edició de la Fira del Llibre. | Gremi de Llibreters

Laia Martinez Lopez, escriptora, traductora i músic, ha donat inici aquest divendres horabaixa a la 36a edició de la Fira del Llibre amb el seu pregó, un exercici de virtuosisme literari en el qual demostra l'amor a la paraula i on recull el tema central que vertebra la fira: la llibertat d'expressió. «L'actual censura ―ja ni tan sols encoberta!― em corca com un mal dolent de dia i de nit», ha dit l'autora a l'inici del pregó.

Laia Martinez i Lopez ha fet un detallat recorregut pel pensament d'alguns dels més importants escriptors i escriptores de tots els temps, amb els arguments de cadascú d'ells en favor de les llibertats i denunciant els que volen controlar el pensament, la fantasia, la justícia, el coneixement, la memòria, la por, el consum o, fins i tot, l'amor. El pensament de Mercè Rodoreda, Orwell, Dant, Huxley, Montserrat Roig, Viginia Wolf, Cervantes, Rosselló-Pòrcel, Maria Antònia Salvà, Blai Bonet, Llorenç Villalonga i molts més escriptors ha format part d'un emocionant pregó, no exempt d'esperança.

«Ens en sortirem», ha finalitzat Laia Martinez Lopez, «armada amb la munició de tots els llibres que he llegit fins ara, clamo per la llibertat d'expressió aquí a Palma i a tot arreu, ara el 2018 i sempre». L'escriptora ha tancat el discurs inaugural de la Fira del Llibre amb una gran crida a la lectura i un joc de paraules: «Volem més llibres, perquè ens volem més lliures!».

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Barceló; el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

Amb el pregó s'ha donat el sus a una fira que omplirà d'activitats literàries el passeig del Born de Palma durant 10 dies, amb el patrocini del Consell de Mallorca i el suport de l'Ajuntament de Palma. Aquest any, amb un nou horari: de 13 a 21 hores de dilluns a divendres; i d'11 a 21 hores, dissabtes i diumenges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.