Setmanari d'informació local - 138 anys

Una artista mallorquina participa en el Festival d'Art Contemporani de Girona

21449
Dins la capsa negra, l'artista, armada de làmpades, guants, papers i un rellotge, desenvolupa el seu espectacle. | CAIB

Natalia Fariñas, guanyadora del certamen d'Arts Visuals del programa cultural Art Jove 2017, ha inaugurat aquest divendres vespre una instal·lació/performance, titulada 'Black Box', en el centre de Girona, en el marc de col·laboració entre el programa cultural Art Jove de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, que impulsa l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la mateixa organització del festival Inund'ART. El director d'IBJove, Joan Ferrà, i la coordinadora d'Art Jove, Natàlia Rabassa, han assistit a la inauguració.

Tal com ha explicat la Conselleria, aquesta instal·lació forma part del premi que el programa cultural Art Jove va concedir a la guanyadora del certamen d'Arts Visuals l'any passat. «Així, a més dels 1.000 euros de premi en metàl·lic, que s'han invertit en aquesta iniciativa, la guanyadora del certamen ha pogut participar en el festival Inund'ART de Girona, que se celebra aquest cap de setmana, amb totes les despeses pagades, a més de 1.000 euros més en concepte de despeses de producció de l'obra», han explicat.

Està previst que Fariñas instal·li també aquesta obra a diversos indrets de Mallorca, de la qual la performance és la que va canviant però mantenint la mateixa estructura. En el cas de Girona, s'ha inspirat en el fragment del conill amb el rellotge del conte 'Alícia en el país de les meravelles'. L'objectiu també és que participi en un festival francès, amb les mateixes condicions econòmiques, que segurament serà a Perpinyà.

L'artista mallorquina torna a utilitzar els espiells i els elements cúbics i negres per atreure l'atenció del públic, qui pot visualitzar la performance a través d'uns petits forats practicats en una estructura cúbica i negra de 183x183x183. Dins la capsa negra, l'artista, armada de làmpades, guants, papers i un rellotge, desenvolupa el seu espectacle, mentre el públic, convertit en voyeur consentit, l'observa a través de cada un dels espiells de les parets del tauler marí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.