Setmanari d'informació local - 138 anys

Mulay Embarek: «Més endavant, quan surti tot a la llum, Valtonyc ens ho explicarà tot millor»

21445

El portaveu del Grup de Suport a Josep Valtonyc, Mulay Embarek, ha visitat aquest divendres l’estudi de ràdio d’Ona Mediterrània. Ho ha fet per parlar pels micròfons del matinal La Vila del Pingüí. Aquí un recull:

Manipulació del Govern espanyol

«Tots sabem ara per què han fet aquest canvi o aquesta estratègia de manipulació mediàtica. Precisament, el dia històric en què denunciàrem en el Parlament Europeu, el dia 24 de maig, per casualitats de la vida va ser el mateix dia que sortí tot el tema del cas Gürtel».

Jornades per la llibertat d’expressió en el Parlament Europeu (Bèlgica)

«Va ser molt intens. Compartírem la jornada per la llibertat d’expressió i denunciant tot el que està passant a Espanya per donar veu a la repressió que es pateix aquí, tan política com artística. També hi havia representats dels presos polítics, periodistes independents, entre d’altres. En treim una opinió positiva. Durant la jornada hi va haver l’especulació periodística que Valtonyc es presentés allà. Fa més de tres setmanes que no sabem res d’ell».

Periodisme i el cas de Valtonyc

«Tots, des del dia abans, anàvem per la gran pregunta i la gran incògnita. Ho diguérem clar i alt i ho seguim fent i demostrant. Com a membre del grup, si hagués estat en contacte amb ell aquestes setmanes segur que l’haguessin trobat, ja que tenc el telèfon pinxat i tot. El CNI ha muntat una estructura a Bèlgica i tot».

Els dies previs de l’exili

«Ells mateixos (policia) ja deien que el tenien controlat (Valtonyc), enviaren una carta, mostrant la persecució policial cap a ell i cap al seu entorn. Són mostres d’intimidació constant i es pensen que, com que m’han perseguit fins a ca meva i m’han estat vigiliat, l’endemà em quedaré tancat i no sortiré a fer feina. Quan fracassen, neguen que feien les coses».

La decisió

«Valtonyc sempre va dir que mai no es presentaria i que mai claudicaria. Nosaltres, com gent propera: suport màxim en totes les seves decisions personals i polítiques. Encara no tenim cap contacte amb ell, se n’anà sense que nosaltres poguéssim fer ni saber res. Crec que el motiu va ser pel nostre bé. Més endavant, quan surti tot a la llum, Valtonyc ens ho explicarà tot millor. No ens hem aturat de fer feina».

Nou advocat

«Ara estam amb el procés de canvi. Més que res perquè anam canviat d’estructura, cap a Estrasburg. Al despaxt de Gonzalo Boye són experts. Estam en procés de tràmit entre un advocat i l’altre».

Elecció del país d’exili de Valtonyc

«En el cas que Valtonyc sigui en un altre país, ell ho haurà estudiat bé».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.