Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espera que l'Executiu espanyol no torni a tombar la Llei que prohibiria les prospeccions

21439

El Consell de Govern ha acordat aquest divendres, per segona vegada, manifestar el seu criteri favorable respecte a la tramitació de la Llei per prohibir les prospeccions d'hidrocarburs en el Mediterrani.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Es tracta d'un tràmit necessari per a la tramitació de la proposta que l'Executiu ja va realitzar quan es va intentar tirar endavant la proposta per primera vegada, però finalment va ser vetada pel Govern espanyol i no va arribar a debatre's al Congrés dels Diputats.

Els grups polítics del Parlament la tornaren a presentar després que el Tribunal Constitucional declarés que la Mesa del Congrés pot desestimar els vetos del Govern espanyol a les iniciatives del Govern. En aquest context, la portaveu del Govern ha confiat que en aquesta ocasió «no s'obstaculitzi» la tramitació, tenint en compte «l'ampli consens» amb el qual explica la proposta.

El Govern ha recordat que a finals d'abril va sol·licitar al Govern espanyol una moratòria dels projectes de sondejos després de la reactivació de 'Medsalt-2', que preveu sondejos acústics amb canons d'aire comprimit en aigües de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.