Setmanari d'informació local - 138 anys

El País Valencià i Navarra s'adhereixen al protocol de col·laboració en política lingüística

21431

El Govern ha autoritzat a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a subscriure l'adhesió del País Valencià i del Govern de Navarra al protocol de col·laboració en matèria lingüística entre el Govern Basc, la Generalitat de Catalunya, la Junta de Galícia i l'Executiu balear.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat aquest divendres, després de la reunió del Consell de Govern, que el País Valencià i Navarra han mostrat interès a formar part d'aquest protocol, signat el 16 de març de 2007, i al qual es va adherir el Govern el 27 de novembre de 2008.

Així mateix, des del Govern han explicat que aquest protocol de col·laboració institucional expressa la voluntat comuna de les parts de fixar un marc general i una metodologia consistent principalment en l'intercanvi d'informació en diferents àmbits d'actuació en matèria de política lingüística.

D'aquesta manera, es basa en unes declaracions d'intencions generals amb l'objectiu de fixar un marc general i actuar de forma conjunta en la normalització lingüística de les llengües oficials diferents de la castellana. Els compromisos que ratificaran els nous membres que ara s'adhereixin són genèrics, basats en un intercanvi d'informació i de metodologia en matèria de política lingüística.

Finalment, des del Govern han assenyalat que aquest marc interautonòmic respon a l'obligació que tenen les institucions, segons l'Estatut d'Autonomia de les Balears, de prioritzar totes les actuacions destinades a fer que la llengua catalana aconsegueixi les condicions màximes de normalitat en la societat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.