Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reaccions dels polítics de les Balears a la moció de censura

21427

Primeres declaracions dels polítics de les Illes Balears respecte a la moció de censura a Rajoy:

  • Armengol (PSIB) diu que està segura que el PSOE «governarà infinitament bé» i dóna suport al diàleg amb els independentistes

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest divendres que el PSOE «governarà infinitament millor» que el Govern liderat per Mariano Rajoy i ha defensat el diàleg amb els independentistes catalans «dins d'una Espanya plural i democràtica».

No obstant això, ha recordat que el que s'ha votat és «sí o no al fet que pogués seguir governant el PP i la corrupció que representa», després que dijous 24 de maig es fes pública la sentència de l'Audiència espanyola que condemna el Partit Popular a pagar una multa de 245.000 euros com a partícip a títol lucratiu per la seva implicació en els primers anys d'activitats de la trama Gürtel.

  • Balboa (MÉS per Mallorca) demana al nou Govern espanyol «intel·ligència, sensibilitat i empatia» en la negociació del REB

El coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha demanat al nou Govern espanyol «intel·ligència, sensibilitat i empatia» en relació a la negociació del Règim Especial per a les Balears (REB) i a les lleis aprovades al Parlament.

Balboa ha assegurat que qualsevol persona progressista «ha d'estar feliç perquè es presenta una nova oportunitat en aquest país». «Esperam que Sánchez prengui bona nota de la pluralitat de forces que li han donat suport a aquesta moció de censura», ha afegit.

  • Més per Menorca desitja que el nou escenari polític suposi la recuperació dels drets democràtics i el final del 155

Els menorquinistes consideren que la moció de censura ha estat contra Rajoy però no a favor de Sánchez, qui haurà de clarificar en quin escenari es vol moure ara. Han explicat que entenen que era «necessària la moció de censura per imperatiu ètic i polític -perquè no pot ser president del Govern aquella persona que no assumeix les responsabilitats per corrupció». 

Creuen que és el moment de donar veu a la gent i apostar per la democràcia. «Això vol dir que qualsevol escenari s’ha de resoldre en clau d’estabilitat i de recuperar els mínims democràtics, que inclou el diàleg amb totes les comunitats -en especial, amb Catalunya- perquè s’obri la via política i s’acabi amb el 155».

  • José Ramón Bauzá (PP) no s'ho esperava: «Això no s'ho esperava ningú. Sánchez ha pactat amb Bildu que és ETA»

L'expresident de les Balears ha fet aquestes declaracions al programa Espejo Público quan s'ha sabut el resultat de la moció de censura a Rajoy. A més, ha volgut enviar un missatge a Mariano Rajoy mitjançant Twitter per a mostrar-li la seva fidelitat: «Orgullós d'haver format part del projecte de Mariano Rajoy. No mereixia aquest final. El meu reconeixement a la seva tasca per treure Espanya del pou en què la van ficar els que ara tornen a la Moncloa».

  • Per a Podem, «hem aconseguit entre totes fer fora del govern de l’Estat el Partit Popular del senyor M. Rajoy»

Des de Podem han celebrat la «victòria de la gent, de totes aquelles que no s’han cansat de protestar als carrers, de totes les que han mantingut l’esperança en aquests temps obscurs, de les que van sortir al 8 de març, de les i els pensionistes amb la seva dignitat, de les que no han deixat de lluitar per millors condicions laborals». 

També s'han dirigit a Pedro Sánchez per a demanar-li «altura de mires». «Un govern de 156 diputats i diputades és més fort que un de 86, i sobretot si es tracta d’assumir tots aquests reptes i dur a terme una vertadera agenda social. Té un exemple aquí a les Illes de que és possible entrendre’s».

       • El Pi reclama a tots els partits amb representació al Congrés que, «trobin una via que no provoqui més incertesa i inestabilitat política en els pròxims mesos»

Des del Pi han assenyalat que esperen que aquesta legislatura «sigui la darrera que a l'hemicicle del Congrés no hi ha cap representant d'un partit de les Illes Balears». Segons el president d'El Pi, Jaume Font, «al debat hem sentit amb veu pròpia a catalans, bascos, asturians, canaris, valencians o navarresos però, com sempre, cap referència a les Balears i als seus interessos».

  • Xavier Pericay (Ciudadanos) es mostra «preocupat per la situació d'inestabilitat a Espanya després de la investidura de Sánchez»

En declaracions a la premsa, Pericay ha considerat que el pacte del PSOE amb «partits independentistes» portarà el país a una «situació d'inestabilitat altament preocupant» i ha reiterat que Mariano Rajoy «hauria d'haver dimitit i convocar eleccions generals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.