Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca proposa al Parlament la creació del Col·legi Professional de Docents

21355

Més per Menorca ha presentat aquest dimecres una Proposició de Llei per a la creació del Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears, el primer de tot l’Estat espanyol. La formació sobiranista ha explicat que ha consensuat amb les associacions de docents de Mallorca, Menorca i Eivissa la iniciativa.

El diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí, ha explicat que és competència de la comunitat autònoma la creació dels col·legis professionals i que suposarà «un impuls a la docència com a professió i servirà també per millorar la tasca educativa perquè el col·legi permetrà l’autoregulació i empoderament dels docents, que podran compartir, entre d’altres, recursos i un codi ètic».

D’altra banda, el diputat Josep Castells ha detallat que la iniciativa ha sorgit de diverses associacions professionals de les Balears (Docents per la democràcia, Menorca Edu 21 i Associació Professional de Docents d’Eivissa) i que Més per Menorca «ha fet seva la proposta i li ha donat forma».

Castells també ha remarcat que no registraran encara la Proposició de Llei perquè volen que s’hi sumin suport tots els grups parlamentaris possibles i presentar-la com una iniciativa conjunta. A més, ha destacat que si s’aprova, el col·legi serà pioner «perquè serà el primer de l’Estat de la professió docent».

El diputat ha explicat que les associacions de docents ja varen demanar al Govern fa uns quants anys la creació d’aquest col·legi, que va ser denegada. Per això, ha dit, «hem treballat a partir d’aquesta denegació, correcta formalment, però amb motius fàcilment superables perquè és un tema de voluntat política».

Més per Menorca considera que és una «incongruència que una professió tan important no tengui el suport d’un col·legi professional, per la importància que ha de tenir l’educació en la política de la CCAA i perquè els docents són objecte d’atacs polítics per la seva feina i tenen dret a disposar de plataformes també per a defensar-se».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.