Setmanari d'informació local - 138 anys

El Departament de Filologia de la UIB denuncia l'actual «vulneració de drets fonamentals»

21327

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha aprovat en reunió ordinària un manifest en denúncia a l'actual situació de restricció de drets polítics i d'expressió que afecta l'Estat espanyol.

Segons el manifest, des del Departament s'ha rebutjat la «desmesurada actuació repressiva dels òrgans policials i judicials» que ha suposat «la pèrdua, fins i tot en situació preventiva, de la llibertat, un dels béns més preuats que té qualsevol persona, o la condemna de molts anys de presó, per qüestions que s'inclouen dins de la llibertat d'expressió o en la llibertat d'actuació política que en teoria empara la Constitució espanyola».

En aquest sentit, han lamentat que «altres persones s'han vist forçades a exiliar-se, per no perdre la llibertat, i fora de l'Estat són reclamades, pels òrgans judicials espanyols, amb imputacions exagerades i sense fonament». D'aquesta manera, el Departament ha expressat la seva preocupació per «l'ona repressiva» i s'ha mostrat compromès en la formació de ciutadans crítics i documentats. Així mateix, ha manifestat la seva disconformitat amb aquestes actuacions judicials, per la qual cosa ha demanat que «s'aturin o s'anul·lin».

A més, sol·liciten que la llibertat d'expressió sigui garantida i els desacords de caràcter polític no siguin tractats com a fets delictius, sinó que siguin resolts per la via política de la negociació, que és com s'haurien de resoldre tots, han assenyalat.

Finalment, han demanat a altres departaments de la UIB, i en la UIB en conjunt com a institució, que es manifestin amb termes similars als seus, «per demostrar que aquesta no és una institució que ignora els problemes actuals que afecten la gent, sinó que comparteix les mateixes preocupacions de la societat en general».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.