Setmanari d'informació local - 138 anys

El Principal coproduirà l’obra ‘Transbord' de Sebastià Portell i 're-Cor' amb Disset Teatre

21295

El Teatre Principal de Palma coproduirà el muntatge 'Transbord' de Sebastià Portell i ‘re-Cor' amb Disset Teatre, després d'haver fet pública la resolució de la convocatòria de coproduccions per 2018.

D'aquesta manera, la comissió avaluadora ha triat aquestes dues propostes d'entre les 22 rebudes, nou en la línia de teatre de text i 13 en la línia de nous llenguatges, segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha valorat la inclusió dins de la comissió avaluadora de membres aliens al Teatre Principal «el que suposa un aval extern» als resultats de la selecció.

També ha destacat la vocació de mobilitat que tenen les propostes seleccionades perquè «no neixen i morin en el Principal sinó que tenguin un ampli recorregut escènic». Miralles i el director del Teatre Principal, Carlos Forteza, han estat els encarregats d'anunciar les noves coproduccions per a la propera temporada, en un acte que ha comptat també amb la presència de representants de les companyies seleccionades.

Per la seva banda, Forteza ha recordat que aquesta iniciativa neix «amb la finalitat d'impulsar la creació artística local i estimular les produccions escèniques de qualitat i de concepció renovadora».

Sobre l’obra

'Transbord', l'obra seleccionada en la línia de teatre de text, és un muntatge de Malvasia Produccions, la companyia vinculada a l'actriu Assun Planas. Aquesta obra gira entorn de la transsexualitat a través de la figura d'un jove que vol canviar de sexe i va més enllà del simple problema personal per reflexionar sobre la suposada solidesa de les identitats de gèneres.

Des del Consell han explicat que «lluny de ser només un al·legat a favor de les llibertats personals, 'Transbord' és una obra essencialment vitalista, un espectacle a favor de l'alegria de viure, al mateix temps que denuncia la hipocresia, la transfòbia i el masclisme de la societat». L'obra compta amb la direcció de Miquel Gorriz i està interpretada per Marc Joy i la mateixa Assun Planas.

En la línia de nous llenguatges, l'obra seleccionada ha estat 're-Cor', un espectacle visual i físic que planteja la incògnita dels records i de l'oblit a través de la recerca i l'experimentació del teatre de gest, la paraula i l’objecte.

Aquesta convocatòria compta amb un pressupost de 50.000 euros, que es distribuiran segons les necessitats de producció de 'Transbord' i 're-Cor', mentre que els accèssits, rebran 6.000 euros cadascun.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.