Setmanari d'informació local - 138 anys

Organitzen un debat sobre les oportunitats d’un turisme sostenible a Mallorca

21293

La biblioteca Can Salas de Palma acollirà aquest dijous a partir de les 17.30 hores un debat sobre turisme sostenible amb l'objectiu d'abordar la importància de minimitzar l'impacte ambiental d'aquest sector i maximitzar les oportunitats que aquest ofereix.

Segons han informat els organitzadors de l'esdeveniment, el model de turisme massiu està cada vegada més en qüestió, pel seu impacte ambiental i «pels desavantatges que suposa de vegades per a la població local». «Ara que Mallorca està al centre de les mirades per ser la primera ciutat d'Espanya que prohibeix els lloguers d'habitatges privats per a ús turístic en plataformes com Airbnb, la Fundació Alternatives organitza un debat sobre el turisme sostenible a l‘illa amb la presència d'experts al medi ambient, ocupació o economia», ha assenyalat.

El fòrum de debat 'Oportunitats per a un turisme sostenible a Mallorca' pretén identificar quins Fundacicanvis són necessaris en les polítiques públiques per avançar cap a un turisme més sostenible a escala ambiental i social a Mallorca. El turisme suposa l'11,2 per cent del PIB a l’Estat espanyol, mentre que a les Balears aquest percentatge augmenta fins al 44,8 per cent. No obstant això, segons una recerca recent de la Universitat de Sydney, el turisme «resulta responsable de gairebé una desena part dels gasos d'efecte hivernacle responsables del canvi climàtic al planeta».

La preocupació sobre l'impacte ambiental de les activitats turístiques, l'impacte del canvi climàtic, així com el creixent interès per visitar destinacions que siguin més respectuós amb els recursos naturals, són aspectes clau del desenvolupament de l'oferta turística a tot el món. A Mallorca, l'augment del nombre de turistes ha provocat la massificació d'algunes de les destinacions i l'augment de l'ús de recursos naturals.

Per això, minimitzar aquests impactes i maximitzar les oportunitats que aquest sector ofereix «passa per acordar un model turístic que prioritzi la protecció ambiental i social i que sigui capaç de promoure el desenvolupament de sectors econòmics alternatius al turisme». Això, asseguren, permetrà la creació de noves ocupacions, que al seu torn farà possible un desenvolupament més raonable de Mallorca en la seva dimensió ambiental, social i econòmica, en el mitjà i llarg termini. Al debat participaran Nicolás Sartorius, vicepresident executiu de la Fundació Alternatives, i Cosme Bonet, conseller insular d'Economia i Hisenda, entre molts altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.