Setmanari d'informació local - 138 anys

La Llei de Residus del Govern servirà d'exemple a l'àmbit europeu

21159

L'avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Balears que prepara la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha rebut el suport de la coalició d'ONG Rethink Plastic, formada per ECOS i Zero Waste Europe, entre altres, i que pretén agrupar la veu de la societat civil impulsant un canvi en l'ús del plàstic i la seva legislació.

La coalició posarà com a exemple la nova normativa de les Illes per definir la direcció que s'hauria de seguir en l'àmbit europeu, segons ha informat la Conselleria aquest dimecres. Així mateix, el dilluns es preveu que la Comissió Europea presenti una proposta de directiva sobre plàstics d'un sol ús que va en la mateixa línia que l'avantprojecte del Govern. Aquesta proposta de la Comissió haurà de passar també pel Consell i el Parlament Europeu.

El conseller Vidal, acompanyat del director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, així com el director del Centre Balears Europa, Antoni Vicens, s'ha reunit també amb eurodiputats del Grup parlamentari dels Verdes/Aliança Lliure Europea per presentar-los la nova llei.

En aquest sentit, els eurodiputats han lloat la nova normativa, han ofert el seu suport per donar-li difusió i han proposat que sigui estudiada com a exemple pel Comitè econòmic i social de la Unió Europea, el qual prepara un dictamen sobre nous acords per als consumidors amb mesures per potenciar l'economia circular tal com contempla l'avantprojecte del Govern.

D'altra banda, els representants de les Balears han mantengut una reunió informal amb representants de Sardenya i Creta, els quals s'han mostrat molt interessats a cooperar i exportar les mesures que proposen les Balears per reduir el plàstic. Concretament, s'han mostrat interessats a fer polítiques conjuntes a les diferents illes del Mediterrani, ja que comparteixen característiques i problemàtiques similars, com es va veure la setmana passada, quan el Director General d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, els va presentar el decret de Posidònia.

D'altra banda, des de l'Executiu han explicat que aquest dijous Sansó exposarà l'avantprojecte de llei de residus en el fòrum polític de la Green Week2018, centrada enguany en les Ciutats Verdes. A més, el 6 de juny el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, participarà en el fòrum polític de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

Finalment, des de Medi ambient també han recordat que el director general Miquel Mir, a més de presentar el decret de Posidònia, va recollir la setmana passada el diploma de nominació dels premis Natura 2000 on el projecte 'Sports in Natura 2000: Reconciling interests in Menorca', per les carreres de muntanya, es troba entre els 25 finalistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.