Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS rebutja «l’atac sistemàtic» de Salom contra el decret que regula el català a la sanitat

21155

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha rebutjat «l’atac sistemàtic» de la delegada del Govern espanyol a les Balears, Maria Salom, en presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) contra el decret del Govern que regula el coneixement del català a la sanitat pública i ha assegurat que ha estat «derivat d’una batalla política entre PP i Ciudadanos».

Ferrà ha manifestat aquest dimecres, després de la junta de portaveus, que aquesta notícia «se suma als atacs contra el català», com ja es va fer amb les ajudes al català d'alguns ajuntaments de Mallorca. Des de MÉS per Mallorca han defensat que el decret «té el consens de la majoria de sindicats» i ha lamentat que «ha patit atacs per part de l'extrema dreta i d'alguns partits». «S'ha instaurat la idea que s'imposa una llengua quan no és així», ha subratllat Ferrà.

Finalment, ha criticat que el recurs és un «atac que va en contra de la Llei de Funció Pública, de l'Estatut d'Autonomia i de la mateixa Constitució».

«Persecussió malaltissa»

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Menorca en el Parlament, Nel Martí, ha destacat després de la junta de portaveus «la persecució malaltissa del Govern espanyol, de Ciudadanos i de Salom en contra del català», una persecució que pot ser «extrapolable a tot el que fa referència a l'autogovern», ha ressaltat.

Martí ha manifestat que aquest recurs «podrà posar en perill l'estabilitat dels treballadors de la sanitat pública», per la qual cosa ha sol·licitat al Govern un «pla B». «No ens podem permetre prescindir d'un element clau per a la normalització lingüística», ha assegurat.

Finalment, des de la formació han recalcat que «seguiran defensant que es garanteixi que el coneixement del català sigui un requisit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.