Setmanari d'informació local - 138 anys

Eduardo Zaplana, entre els sis detenguts en ‘l’operació Erial’ per blanqueig

21125

La Guàrdia Civil ha detengut, en el marc de l'operació Erial, per diversos delictes relacionats amb el blanqueig de capitals a l'exministre i expresident del País Valencià Eduardo Zaplana. També han detengut el qui era el seu cap de Gabinet, Juan Francisco García, i l'empresari Vicente Cotino, segons fonts de la recerca.

Aquestes mateixes fonts han confirmat que a més dels anteriors, hi ha altres tres detenguts. Un d'ells és Francisco Grau, economista i exsecretari del consell d'administració de la CAM des de 1998 fins a 2007 i després membre de la seva comissió de control fins a la intervenció de l'entitat bancària.

Torra sobre la detenció de Zaplana

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s'ha referit aquest dimarts a la detenció de l'expresident i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals: «Ja no és un degoteig, és un pantà de corrupció». «Ens estam adonant de fins a quin punt això (la corrupció) és tan immens», ha valorat en una entrevista de Rac1. També ha recordat que en pocs dies es preveu conèixer la sentència del conegut com a cas Gürtel de suposada corrupció del PP.

Telefònica suspèn la relació laboral amb Zaplana

Tot i que va deixar la política fa deu anys, Eduardo Zaplana estava vinculat laboralment amb Telefònica. L’empresa ha fet pública la suspensió «amb caràcter immediat la relació laboral que, a l’àrea d’Assumptes Públics, manté amb Eduardo Zaplana a l’espera de conèixer més detalls respecte la seua situació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.