Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort activa un protocol d'actuació després de trobar una caravel·la portuguesa

21121

El servei de coordinació de platges i zones de bany de l'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma ha activat un protocol d'actuació i inspecció després de la troballa d'un exemplar mort de caravel·la portuguesa (Physalia physalis) a la platja del Molinar, a la zona del monument de la Rosa dels Vents.

Segons ha informat Cort s'ha demanat col·laboració a la Direcció general del litoral del Govern espanyol i una embarcació de retirada de residus s'ha desplaçat a la zona per realitzar una prospecció des de la mar. Així mateix, el servei de socorristes ha activat un protocol d'inspecció activa, fent una revisió de tota la zona tant per mar com per terra. Des del servei s'ha informat i format al personal perquè puguin identificar aquesta espècie.

També personal d'Emaya s'ha desplaçat a la zona per si s'havien de retirar restes de l'animal. A més, s'ha mantengut contacte durant tot el matí d'aquest dimarts amb el servei d'emergències 112 coordinar possibles actuacions en cas de ser necessàries.

Des de l'Ajuntament han informat que no s'han localitzat més restes ni cap exemplar viu a les platges i zones de bany del terme de Palma. En relació al protocol activat donada la perillositat de la picada d'aquest tipus de medusa, Cort ha assegurat que el servei de socorristes està preparat per a la seva identificació i actuació. A més, existeix un protocol d'informació i senyalització de les zones si es localitzen exemplars o restes.

Des del Consistori han assegurat que es continuarà inspeccionant la zona durant els pròxims dies, especialment a primera hora del matí. Finalment, des de l'Ajuntament han llançat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, recordant que, per seguretat, els banyistes han d'estar atents a les indicacions i senyalització del servei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.