Setmanari d'informació local - 138 anys

El rerefons de Son Bordoi: Sa Nostra i la llista Falciani

21091

Vuit anys després de la proposta del Govern Antich, que ja va ser fortament contestada pel GOB, de crear reserves estratègiques de sòl amb l'anomenada llei Carbonero, i després que el mateix Antoni Noguera, tinent de batle de Cort, afirmés el setembre de 2015 que «havent-hi 16.000 pisos buits a Palma, la solució per facilitar l'accés a l'habitatge no implica edificar més», Cort va donar el 3 de març de 2017 el vistiplau a la dotació de serveis de la nova urbanització de Son Bordoi i ara, ha fet el mateix amb el projecte d'urbanització donant per complimentades les deficiències de la proposta presentada el 2015.

Així ho explicava aquest mateix portal aquest passat divendres quan es donaven a conèixer les noves consolidacions de la construcció de Son Bordoi, ja que ara només falta que el Govern aprovi definitivament el projecte d'urbanització, ja que es tracta del cas singular de les «reserves estratègiques de sòll» de la polèmica llei Carbonero, 2008.

Sa Nostra-Son Bordoi-Llista Falciani

El promotor del projecte és Haras de Gestión del Suelo SL, una societat lligada a l'empresari Martí Gual. Gual està sent investigat per l'Audiència Nacional espanyola per la seva relació amb Sa Nostra i diverses operacions irregulars que conduïren a la desaparició de l'entitat, segons apunta el GOB. Entre aquestes operacions hi ha específicament la de Son Bordoi. Cal recordar que el jutge Pedraz, responsable de la causa, també va citar com a investigats 21 exconsellers de Sa Nostra, que estarien relacionats amb aquestes operacions, i entre els quals hi ha el diputat i portaveu del grup parlamentari del PSIB Andreu Alcover.

En el marc d'aquesta investigació sobre la relació entre Sa Nostra i l'operació de Son Bordoi, el jutge Pedraz va localitzar, en comptes opacs de Suïssa i Madeira (Portugal) més de 12 milions d'euros de diverses empreses de Gual, com Comebal o Construcciones d'Or.

Martí Gual, per altra banda, també és un dels pocs empresaris mallorquins que apareix a la «Llista Falciani», la relació d'evasors fiscals amb comptes no declarats a la filial suïssa del banc HSBC, i que l'extreballador de l'entitat Hervé Falciani va fer pública íntegrament l'any 2015. En aquesta llista també hi apareixen Jordi Pujol Ferrussola, empresaris de la trama Gürtel, el difunt banquer Emilio Botín o el doctor Francisco Kovacs.

Així, l'afer de Son Bordoi podria doncs adquirir una nova dimensió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.