Setmanari d'informació local - 138 anys

Una ruta cultural per Palma en record de l'obra de Josep Maria Llompart

21043
La visita ha estat guiada per la coordinadora de l'Any Llompart, la filòloga Pilar Arnau i Segarra. | MÉS per Palma

MÉS per Palma s'ha sumat aquest dissabte a la commemoració de l'Any Llompart amb una ruta cultural que ha recorregut alguns dels indrets més importants per a la vida i l'obra de Josep Maria Llompart. La visita ha estat guiada per la coordinadora de l'Any Llompart, la filòloga Pilar Arnau i Segarra, i ha comptat amb la presència del batle de Palma, Antoni Noguera, i del regidor de Cultura, Llorenç Carrió.

Antoni Noguera ha agraït la participació dels assistents i ha remarcat la importància de les rutes culturals per conèixer Palma i fer d'aquesta manera que sigui una ciutat més estimada. Ha recordat que Josep Maria Llompart «va marcar una època en la història del nostre país i de la nostra ciutat per la seva implicació activa en la defensa de les llibertats, de la llengua i la cultura, i del territori. Palma no seria el que és sense persones com ell, que es va comprometre en moments molt difícils».

Llorenç Carrió, per la seva banda, ha recordat que Llompart va ser declarat Fill Il·lustre de Palma el 2009 i ha explicat les diferents actuacions que està fent l'Ajuntament per recordar la seva figura: la seva presència als Premis Ciutat de Palma i a la Diada de Sant Jordi, l'edició de material i, sobretot, la difusió de la seva obra a través de les biblioteques de Palma.

Els participants a la ruta han pogut conèixer detalls de la vida i de l'obra de Llompart a través d'indrets tan vinculats a la seva figura com la Impremta de Mossèn Alcover, la primera seu de l'Editorial Moll, Can Alcover, Can Colom, l'Estudi General Lul·lià o la plaça Major, on va fer el conegut discurs a la manifestació per l'Autonomia de l'any 1977. Pilar Arnau ha anat explicant la biografia de l'escriptor i els assistents hi han participat demostrant la seva curiositat pel personatge i atrevint-se a llegir alguns dels seus textos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.