Setmanari d'informació local - 138 anys

Santanyí i Campos proposen una línia d’autobús que els connecti amb la UIB

20963

Els batles de l’Ajuntament de Santanyí, Llorenç Galmés, i el de Campos, Sebastià Sagreras, s’han reunit amb el Director General de Transports, Jaume Mateu, per traslladar la petició d’implantar un servei d’autobús des de Santanyí, que passi pel centre de Campos, fins a la UIB. Galmés també ha proposat que aquest mateix bus podria arribar al Parc Bit ja que hi ha treballadors residents al municipi que també podrien utilitzar el servei.

Tal i com expliquen en un comunicat, «arribar a la UIB des del Migjorn de Mallorca en transport públic és d’allò més complicat» i és per aquest motiu que la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Santanyí va posar en marxa, a través de les xarxes socials, una enquesta per saber l’opinió dels interessats. «La conclusió ha estat que més d’una trentena de joves que estudien a la UIB estarien disposats a utilitzar transport públic per anar i tornar cada dia de la universitat».

El batle de de Santanyí explica com ha anat el procés: «nosaltres només hem volgut traslladar una petició que ens ha semblat raonable que han fet els joves santanyiners. A dia d’avui potser una o dues persones van en transport públic fins a la UIB perquè és molt difícil combinar els horaris o pel temps que es perd en transbords i les aturades durant el trajecte. Estar gairebé dues hores per anar i dues per tornar no compensa a cap estudiant, però amb una línia més directe sí que els hi resultaria interessant». A més, tant el batle de Campos com el de Santanyí, han destacat les millores que hi hauria amb un bus d’aquestes característiques. Si entre els dos pobles es pot omplir, o gairebé omplir, un autobús d’anada i tornada, «hi haurà menys cotxes a la carretera, amb les millores consegüents en seguretat, fluïdesa de trànsit, emissions i consum de benzina».

La Direcció General de Transport s’ho estudiarà

Per la seva part, la Direcció General de Transport s’ha compromès a estudiar la petició i a donar una resposta al més aviat possible amb les diferents opcions que hi ha.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.