Setmanari d'informació local - 138 anys

Un miler de treballadors de l'Administració es formen per atendre el col·lectiu LGTBI

20957

Un total de 1.037 treballadors de l'Administració pública de les Balears han rebut formació específica en diversitat sexual i de gènere per atendre a persones del col·lectiu LGTBIAixí ho han anunciat aquest dimecres la consellera de Presidència, Pilar Costa, i la directora general de Coordinació , Rosario Sánchez, en una roda de premsa en la qual han informat sobre el desplegament de la Llei sobre drets LGTBI aprovada fa dos anys.

En concret, han rebut formació específica treballadors públics d'àmbits com la sanitat (429), l'educació (179), els serveis generals (410) i les policies locals (19). Segons ha recordat Costa, aquest és un dels eixos principals del desenvolupament efectiu de la Llei com un pas per a la «correcta atenció integral» de les persones d'aquest col·lectiu. Aquesta actuació s'impulsa des del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere.

Segons Sánchez, aquesta formació «permet avançar cap a un sistema d'atenció no patologitzada i garanteix que les administracions públiques facilitin al col·lectiu LGTBI l'accés als serveis públics en posició d'igualtat i no discriminació». La consellera Pilar Costa ha valorat la tasca del Govern en el desenvolupament de la Llei, un treball realitzat «en només un any i mig d'aplicació efectiva, perquè fins ara no s'havia fet gens en aquest àmbit».

Així mateix, Costa ha remarcat que «no és casual que durant aquesta legislatura hagin coincidit a les Balears, pràcticament al mateix temps, l'aprovació i el desenvolupament de la Llei d'igualtat i de la Llei LGTBI».

«Aquest govern està especialment compromès en el compliment d'aquestes lleis perquè concerneixen un eix fonamental de la seva acció: garantir més drets i més igualtat al conjunt de la ciutadania», ha conclòs la consellera.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.