Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova la llei que regularà l'activitat d'un total de 70 entitats

20913

El ple del Parlament d'aquest dimarts ha aprovat per assentiment la Llei del tercer sector d'acció social de les Balears, que ha comptat amb la col·laboració i el consens d'entitats. Segons han assenyalat, regularà l'activitat d'un total de 70 entitats que atenen 20.000 persones.

La llei compta amb quatre capítols amb 23 articles i dues disposicions addicionals i amb ella les entitats tendran dret a participar en el disseny de qualsevol servei social que afecti el seu àmbit de treball i, a més, crea un registre d'entitats.

Aquesta nova normativa defineix també les vies de col·laboració amb les administracions públiques i obliga al Govern a elaborar una estratègia de suport i difusió, entre altres mesures. En la seva intervenció, tots els diputats han celebrat haver arribat a un consens en aquesta matèria i han donat les gràcies a les entitats per participar en l'elaboració d'aquesta nova llei.

Cal ressaltar que han acudit diversos representants d'aquestes associacions al Parlament i que, una vegada aprovada, els diputats i la resta de presents han aplaudit per celebrar-ho. La diputada de MÉS per Mallorca Agustina Vilaret ha recalcat que aquesta «és la primera llei» del tercer sector d'acció social i ha remarcat que aquest consens l'ha de fer «duradora i forta i ha de ser un exemple de les possibilitats de diàleg de la política».

Per la seva banda, el diputat del PSIB, Jaume Garau, que ha estat el coordinador de la llei, ha destacat que és un «text col·lectiu i ha dit que la unanimitat s'ha donat perquè s'estan iniciant unes noves formes de governar on la societat civil és protagonista».

La diputada de Podem Marta Maicas, que també ha agraït la presència i el treball de les entitats del tercer sector, ha ressaltat que amb aquesta llei «es dóna el valor que correspon a aquestes entitats davant d'iniciatives empresarials privades».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.