Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern, sobre Valtonyc: «No es pot anar contra la llibertat d'expressió amb una pena de presó»

20893

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha manifestat, en relació a Valtonyc: «No es pot anar contra un dret com és la llibertat d'expressió amb una pena de presó».

Cal recordar que l'Audiència Nacional espanyola ha donat un termini de deu dies al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, perquè ingressi a la presó per complir la condemna de tres anys i mig pels delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces pel contingut d'algunes de les seves cançons.

En aquest sentit, Costa ha declarat durant el ple d'aquest dimarts que no s'ha d'aplicar el codi penal «en casos que poden ser resolts per via civil i administrativa» A més, ha criticat que el Govern espanyol ha creat un clima de «confrontació absurd i de crispació amb la societat», el que ha qualificat d'«un profund error».

Finalment, des del Govern han defensat que treballen per «recuperar els drets i llibertats de la ciutadania a través del diàleg i del consens». En aquesta línia, ha recordat la «derogació de la llei de símbols, com a mostra que no es pot atemptar contra la llibertat d'expressió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.