Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI dóna suport a les mobilitzacions per demanar més pressupost contra la violència de gènere

20875

La Secretaria de la Dona de l'STEI Intersindical ha manifestat el seu suport a les mobilitzacions que des dels diferents territoris de l'Estat espanyol es duran a terme aquesta setmana amb motiu de l'increment insuficient del pressupost que es destina a igualtat i a combatre la violència de gènere.

A Palma, la manifestació està convocada per a aquest dimarts, 15 de maig a les 20.00 hores, a la Plaça de la Porta Pintada. A Eivissa, serà el dimecres, 16 de maig, a les 19.00 hores, Passeig de s'Alamera.cSegons han recordat, des de novembre del 2016, el Govern espanyol ha estat fent publicitat sobre que estava desenvolupant un Pacte d'Estat contra la violència de gènere, que a l'estiu del 2017 es va aprovar.

El 8 d'agost es publicaren les 214 mesures aprovades i que haurien d'anar dotades de 1.000 milions d'euros en cinc anys. S'havia de començar amb 200 milions d'euros als pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018, però finalment «només» s'han inclòs 80 milions d'euros.

Per això, la Secretaria de la Dona de l'STEI Intersindical s'ha adherit al manifest que la Plataforma 7N farà arribar al Govern. En concret, prop de 300 organitzacions feministes convoquen el 16 de maig manifestacions en 73 ciutats. Sota el lema 'Compromís = Pressuposat. La lluita segueix, Ens veiem als carrers. Ni una menys!'.

Així, exigeixen que els PGE de 2018 compleixin l'augment de 200 milions d'euros anuals (el 0,04% del Pressupost de l'Estat) acordat en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.