Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem sol·licita al Govern espanyol que retiri el recurs contra l'Ajuntament de Pollença

20729

La Federació de la Petita i Mitja Empresa de Mallorca (Pimem) ha sol·licitat a Delegació de Govern espanyol que «reflexioni» i que retiri el recurs contenciós-administratiu contra la línia d'ajudes de l'Ajuntament de Pollença per a empreses que utilitzen el català en els seus rètols.

Segons han indicat aquest dimecres la patronal, dites subvencionis «l'única cosa que pretenen és fomentar l'ús continuu del català, idioma visiblement minoritari quant al seu ús en la retolació tant de comerços com de negocis d'oferta complementària».

En aquest sentit, Pimem ha mostrat la seva postura «totalment contraria» a la decisió de l'Advocacia de l'Estat espanyol de presentar un recurs enfront de l'acord del ple adoptat per l'Ajuntament al febrer. «Consideram que l'ajuda proposada per aquest ajuntament no incompleix, de cap manera la norma constitucional sobre la igualtat (en la cooficialitat) de les llengües de les Illes», han manifestat.

Així mateix, des de Pimem han assegurat que no poden permetre que «una simple partida, que no compta amb un pressupost superior a 5.000 euros, tengui una repercussió tan greu per a Delegació de Govern espanyol» i que sigui titllada com «una subvenció que incompleix amb el dret constitucional i que ataca a la igualtat de les llengües».

Per tot, Pimem ha considerat «desmesurada i innecessària la preocupació» que alguns partits polítics estan desplegant, durant els darrers anys sobre les llengües de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.