Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB exigeix al PP que no instrumentalitzi l'Advocacia de l'Estat per anar contra el català als comerços

20655

Davant les informacions aparegudes a diversos mitjans en el sentit que l'advocacia de l'Estat espanyol ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l'acord del ple de Pollença del passat 22 de febrer mitjançant el qual s'aprovaven les bases reguladores de les subvencions als negocis que utilitzin preferentment la llengua catalana en la seva activitat empresarial, ja sigui en els rètols, etiquetes, documents o cartes de restaurants, etc., l'Obra Cultural Balear ha fe un comunicat en el que explica la seva postura en sis punts, que són els següents:

1 - Exigim al PP que no instrumentalitzi l'Advocacia de l'Estat per interessos partidistes per anar contra una llengua cooficial, objecte d'especial protecció segons la Constitució Espanyola, i contra l'Estatut d'Autonomia i la Llei de normalització lingüística. Amb aquesta actuació, que frega el malbaratament de recursos públics, s'utilitza l'Advocacia de l'Estat com si fos el departament jurídic d'un partit polític que serveix a interessos particulars i partidistes, i no al servei de tota la ciutadania i dels interessos generals.

2. L'Advocacia de l'Estat tergiversa i menysprea la doctrina del Tribunal Constitucional sobre la cooficialitat lingüística i la promoció de les llengües cooficials, falsejant-ne la jurisprudència recaiguda fins ara en aquesta matèria, fins al punt d'intentar deixar-la buida de contingut.

3. La promoció del català en el sector del petit comerç a partir d'ajuts públics ha estat impulsat tradicionalment per totes les administracions insulars governades per partits de tots els colors polítics i amb tota normalitat fins ara i amb uns resultats molt positius en tots els sentits. Demanam al PP i al Govern de l'estat que no perseverin en aquesta persecució contra la llengua pròpia de les Illes Balears i contra els seus parlants, i no cerquin, allà on fins ara no n'hi havia, una confrontació que atempta contra la normal convivència ciutadana.

4. Demanam al Govern que insti l'Advocacia de la Comunitat a posar-se a disposició de l'Ajuntament de Pollença per fer valer en la jurisdicció contenciosa els interessos generals i dels habitants de les Illes Balears.

5. Convidam els comerciants a retolar en català i als ajuntaments i altres institucions a prendre les mesures necessàries per afavorir un paisatge lingüístic respectuós amb la llengua pròpia de les Balears.

6. Oferim tot el nostre suport a l'Ajuntament de Pollença i l'instam a mantenir, sense por, les bases reguladores de les subvencions als negocis que utilitzin preferentment la llengua catalana en la seva activitat empresarial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.