Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «Intentar relativitzar l'impacte del fondeig sobre la posidònia és greument irresponsable»

20627

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha titllat «d'oportunista» el PP per presentar una moció que pretén «aturar» la tramitació del decret de posidònia «amb l'excusa de manca d'estudis suficients».

Segons han detallat aquest dilluns, la moció planteja una sèrie de peticions al Govern com «que no aprovi el decret fins que no es disposi dels informes sobre la zonificació d'àrees de posidònia, així com d'un informe complet de totes les amenaces de la posidònia».

Igualment, s'insta al fet que la normativa «tracti totes les amenaces per igual i que reguli altres perills que amenacen la posidònia, com els abocaments de depuradores i dessaladores». Des de l'entitat ecologista han ressaltat que són els arguments i peticions que han utilitzat recentment entitats nàutiques, en un informe realitzat per la consultora Tecnoambient i finançat per l'Associació Espanyola de Grans Iots.

El GOB ha lamentat «aquest nou intent de paralitzar la tramitació del Decret, que en aquests moments es troba a la seva recta final» i ha exposat que la necessitat de posar més mitjans en la correcció d'abocaments d'aigües residuals «no pot ser un excusa per no abordar urgentment problemàtiques tan importants com el fondeig sobre posidònia».

«La posició de les entitats nàutiques, intentant relativitzar l'impacte del fondeig sobre la posidònia, ens sembla greument irresponsable», han lamentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.