Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten el projecte ESCUT, un centre de ciberseguretat pioner a les Balears

20589

L'empresa especialitzada en ciberseguretat, Intec Tramuntana, ha presentat aquest divendres les instal·lacions d'un nou centre de seguretat informàtica ubicat al ParcBit. El director general de desenvolupament tecnològic, Benjamí Villoslada, i el gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, han assistit a l'acte per donar suport al projecte, a través del qual es dóna servei a empreses, entitats, i centres d'investigació d'arreu del món.

A la visita, que s'ha portat a terme aquest divendres 4 de maig al ParcBit, hi han assistit nombrosos mitjans de comunicació, el Director General, Benjamí Villoslada, el gerent de la Fundació Bit, Gabriel Frontera, i el responsable de seguretat informàtica del Govern, Xisco Calafat.

Durant la visita, el director gerent de l'empresa INTEC, Juan José Fuster, ha explicat les característiques d'aquest projecte que té per objectiu protegir a la societat i a les empreses de Balears contra ciberatacs i incidents informàtics, a través d'un centre de ciberseguretat dirigit per un equip d'experts, que fins ara només es podien permetre a grans multinacionals.

Gràcies a aquest nou centre, INTEC Tramuntana «fa accessible la ciberseguretat a pimes i entitats de menor envergadura les quals són molt vulnerables a atacs informàtics». Atacs que en moltes ocasions -afirma Juan José Fuster- resulten letals per a aquestes entitats: «El 60% de les petites i mitjanes companyies desapareixen en el termini dels sis mesos següents després d'haver sofert un ciberatac».

Amb aquest centre, l'empresa no només pensa oferir aquests serveis a empreses de les Illes Balears, sinó que també entra a competir en el mercat internacional de les empreses de ciberseguretat, amb un producte com és la vigilància informàtica, clau per a les grans empreses, i oferit per INTEC a preus realment molt competitius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.