Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS assenyala que el PP «no s'assabenta de res» en relació al decret de posidònia

20551

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, Josep Ferrà, ha assegurat que el PP «no s'assabenta de res» en relació al decret de posidònia i ha assenyalat que la moció que presentaran en el proper ple arriba tard.

Així s'ha expressat aquest dijous després de la junta de portaveus Ferrà, qui ha afegit que el contengut d'aquesta moció «demostra la ignorància del PP» en matèria de protecció de la posidònia i ha defensat que el decret és «un projecte pioner en la Unió Europea i que, a més, compta amb un expedient molt participatiu».

En aquesta línia, el PP insta al Govern a «incrementar les reunions amb el sector nàutic», una petició a la qual Ferrà ha respost que la Conselleria ja s'ha reunit «en vuit ocasions amb el sector». A més, ha criticat que el PP reclami que l'Executiu faci cas a les recomanacions del Consell Econòmic Social de les Balears (CES), «quan ells se'l varen carregar».

Presenten en el Parlament la llei de prospeccions
D'altra banda, Ferrà ha afirmat que el projecte MedSalt-2 «és un projecte de prospeccions petrolieres» que utilitza «mètodes agressius en llocs molt delicats com és el parc de Cabrera».

Davant aquesta situació, ha assegurat que es tornarà a presentar la setmana vinent al Parlament el projecte de llei de prospeccions, que va ser vetat a Madrid per Ciudadanos i el PP. «Presentarem el mateix projecte, sense canvis i esperem comptar amb el suport de tots els grups parlamentaris», ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu del PSIB en el Parlament, Andreu Alcover, ha lamentat el «canvi d'opinió» del PP respecte a les prospeccions i ha assegurat que «ara sembla que estan d'acord amb el projecte autoritzat pel Ministeri d'Exterior en aigües de les Balears».

En declaracions a la premsa, Alcover ha deixat clar que els sondejos per cercar sal «es faran amb les mateixes tècniques que s'utilitzen per cercar petroli», fet que ha qualificat de preocupant que «es disfressi de projecte científic».

En aquesta línia, Ferrà ha assenyalat que «el PP ha de donar moltes respostes sobre si pararà el projecte de prospeccions o no». «Tornarem a reunir a tots els grups parlamentaris i demanarem el seu suport, aquí veurem com es pronuncien des de Ciudadanos i PP», ha conclòs el portaveu de MÉS per Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.