Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell presenta la programació de l’Any Dorothea Bate

20537

Enguany, 'Mallorca té nom de dona' està dedicat a la científica gal·lesa i descobridora del Myotragus balearicus, Dorothea Bate. El Departament de Participació Ciutadana, a través de la Direcció Insular d’Igualtat, promou un seguit d’activitats, amb la implicació de l’Ajuntament de Capdepera i de l’IMEDEA.

Una de les primeres activitats és una taula rodona de dones científiques que tendrà lloc el pròxim divendres 18 de maig a les 18 hores a la Misericòrdia, amb la col·laboració de la Direcció Insular de Patrimoni; on es visualitzen descobriments i projectes actuals que dirigeixen dones, a més de les dificultats que es troben en el món de la investigació.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, i el batle de Capdepera, Rafel Fernández, han presentat els actes d’homenatge de l’Any Dorothea Bate, com a protagonista del 'Mallorca té nom de dona'. «Una paleontòloga que a principi del segle XX impulsés aquestes feines i fes un descobriment que avui dia segueix generant investigacions i es continua descobrint informació nova d'aquestes espècies, és un fet prou remarcable per a reivindicar el nom i el llegat de Dorothea Bate». Ha presentat Jurado.

Tampoc no hi manca el bust honorífic de Dorothea Bate, que s’inaugura a la tardor en una plaça pública del municipi de Capdepera i un còmic que en relata la vida, creat per la dissenyadora gràfica Elisa Martínez. Un cop presentat la il·lustradora visitarà centres educatius del municipi per tal de presentar el còmic i explicar el procés creatiu als alumnes. Amb aquest còmic la col·lecció 'Mallorca té nom de dona' ja suma quatre exemplars.

Tenint en compte que no hi havia res escrit sobre aquesta científica autodidacta, la Direcció Insular d’Igualtat ha promogut la traducció al català de dos capítols relacionats amb les Balears i la biografia de Dorothea Bate, escrits per Karolyn Shindler. D’aquesta manera s’edita un llibret amb aquests capítols, que apropen la figura de Bate a la població mallorquina.

A més a més, es preveu fer una exposició itinerant sobre la vida i els descobriments de Dorothea i un fulletó sobre dones de Capdepera, escrit per la historiadora Bel Peñarrubia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.