Setmanari d'informació local - 138 anys

Els debats passejats tornen a la ciutat amb Jane’s Walk Palma

20489

La tercera edició de Jane's Walk arriba un any més a Palma amb catorze noves rutes. Un moviment de passejades urbanes que se celebra el primer cap de setmana de maig a més de 200 ciutats de per tot el món. Les passejades són gratuïtes, guiades per ciutadans voluntaris i inspirades en les idees de l'activista Jane Jacobs. A través del simple acte de caminar i xerrar, el festival vol generar un espai per connectar, debatre i reflexionar sobre Ciutat.

Voluntaris particulars, casals de barri, entitats i associacions de veïnats han col·laborat en la creació d'un nou mapa de rutes que es podran recórrer els dies 4, 5 i 6 de maig. En aquesta tercera edició els participants podran conèixer Palma en tretze rutes a peu i una, en bicicleta; així com endinsar-se, de la mà dels seus veïnats, als barris de La Soledat, Santa Catalina, Santa Pagesa, Son Sardina, el Puig de Sant Pere o Pere Garau, com també passejar pel camí de l'oli, els 'carrers de la vergonya', Palma en temps de pirates i corsaris, conèixer els músics que sonen al carrer, reflexionar sobre si l'Street art és art o no ho és?, construir la història del carrer de l'Argenteria o fer funambulisme i deambular per la ciutat.

Com a novetat, enguany les rutes surten dels barris més cèntrics de Palma i s'incorpora una passejada pel barri de Son Sardina així com una visita a l'antiga Presó de Palma.

Durant els recorreguts, que tenen una durada mitjana de 90 minuts, cada guia ofereix la seva visió particular de la ciutat alhora que encoratja al públic a participar i debatre sobre l'espai públic. Per assistir no és necessari inscriure's; només cal anar al lloc de trobada a l'hora que s'indica en el programa.

Ja són més de mil les persones que han participat en les dues primeres edicions de Jane's Walk Palma, festival inspirat en les idees de Jane Jacobs, periodista i activista nord-americana. L'objectiu és sortir al carrer, caminar i debatre sobre la ciutat, tot generant un espai de reflexió entre veïnats i creant una massa crítica que pensi quin model de ciutat volem, mitjançant la redescoberta dels barris i donant veu a col·lectius silenciats.

Jane Jacobs vivia a Nova York als anys 60, quan el cotxe era el "rei" i la ciutat creixia a un ritme vertiginós. Ella reclamava més espais públics per a la gent en una ciutat on es construïen autopistes sense aturall. Volia recuperar les ciutats pels seus habitants. Jacobs va ser una veu de protesta en defensa del ciutadà i en contra de la mercantilització de l'espai públic. L'any 1961 va escriure el llibre 'Mort i vida de les grans ciutats americanes', considerat com una de les obres més influents de l'urbanisme actual.

Podeu consultar el programa complet a https://janeswalkpalma.wordpress.com/programa 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.