Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida presenta una moció contra la sentència de 'la Manada'

20425
Milers de persones arreu de l'Estat espanyol han sortit al carrer per protestar contra la sentència judicial. | E.P.

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha començat a presentar en els consistoris d'arreu de Mallorca mocions en contra de la sentència judicial sobre el cas de 'la manada'.

En aquest sentit, aquest divendres, durant el ple municipal de Calvià, es va presentar una declaració institucional que va ser aprovada per unanimitat dels membres del consistori.

En paraules del regidor Alfonso Rodríguez «presentem aquesta declaració institucional perquè considerem que la sentència és una aberració i exigim al fiscal que recorri la sentència perquè atempta contra els drets bàsics de les persones, és totalment contrària a la igualtat i als drets de les dones i, també, és un atemptat contra el sentit comú».

Esquerra Unida denuncia «la doble moral que vergonyosament segueix plasmada en el Codi Penal en considerar que poden existir escomeses sexuals d'homes contra dones que, sense intervenir consentiment, no suposen l'existència de violència i intimidació. Nosaltres tenim molt clar que si no hi ha consentiment, hi ha violència».

De la mateixa manera, denuncien «l'orientació patriarcal amb la qual membres de la Judicatura d'aquest país segueixen enjudiciant els delictes contra les dones. No es pot aplicar una doble victimització, ni que s'exigeixi un plus de sofriment. A les dones no se'ls pot exigir que morin per demostrar així que sí que es resisteixen davant una agressió sexual».

Des del partit s'han «solidaritzat amb la víctima, amb els seus familiars i amistats, que porten esperant més de cinc mesos per conèixer aquesta fallada de la Sala».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.