Setmanari d'informació local - 138 anys

El col·legi San Cayetano es proclama guanyador de la Final Provincial de la Lliga de debat Escolar

20419

La sala de Plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit aquest divendres la Final Provincial de la Lliga de debat Escolar, organitzada per la Fundación Educativa Activa-t i patrocinat pel Campus ESIC-Valencia Bussines@marketingSchool ESIC. A més, compta amb el suport de la Conselleria d’Educació Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, de la Universitat de les Illes Balears i del Parlament de les Illes Balears.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha presidit l’acte i els ha donat la benvinguda fent referència al filòsof Sòcrates que va dir fa 2.4000 anys «Parla perquè jo et conegui». Per al president «el debat ens permet contraposar punts de vista i valorar les raons de les posicions que no compartim o no comprenem. Ens ajuda a posar-nos al lloc de l’altre, a tenir empatia, a acostar postures i, fins i tot, a arribar a acords». «El debat, ha manifestat Picornell, hauria d’estar molt més present a les nostres escoles del que està avui, ja que és el millor antídot contra la manipulació, la demagògia i la intolerància. Un art antic imprescindible per construir una societat crítica i, per tant, més justa, més conscient, més democràtica, més humana».

Lliga de Debat Escolar

El projecte de Lliga de Debat Escolar està adreçat a l’alumnat de quart d’ESO dels centres educatius de les Illes Balears des d’on, amb la participació del professorat, es treballa durant tot el curs l’oratòria, el diàleg i el debat, que són les eines principals.

Centres participants a la VI edició de la Llila de Debat Escolar

Col·legi Ramon Llull (Andratx), Escolàpies de Palma, San Cayetano (Palma), Nuestra Señora de la Consolación (S’Indioteria – Palma), CC Sant Bonaventura (Artà), Col·legi La Salle (Palma), Col·legi Ágora Portals (Calvià) i Col·legi Sant Antoni Abat (Son Ferriol – Palma).

Centres finalistes

San Cayetano i La Salle han estat els dos centres finalistes d’aquesta edició que han confrontat un debat al voltant de la pregunta: S’han de prioritzar les necessitats medi ambientals front a les econòmiques? Abans d’iniciar-se el debat, s’ha procedit al sorteig relatiu a la postura a favor o en contra en el debat que havia d’assumir cada un dels participants dels centres. En finalitzar el debat, el jurat s’ha retirat a deliberar, mentre Alba Velasco, guanyador del concurs nacional d’oratòria, i Ennio Campoli, guanyador del Public Speakin Constst, han presentat els seus discursos. Tot seguit, i després de procedir-se al lliurament de diplomes als membres dels equips finalistes d’aquesta edició d’enguany de la Lliga de Debat Escolar ESIC, els membres dels jurats han anunciat el nom de l’equip guanyador: el col·legi San Cayetano.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.