Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «La justícia patriarcal se segueix posicionant al costat de violadors i maltractadors»

20391

Des de la Secretaria de la Dona de l’STEI Intersindical han mostrat la seva disconformitat amb la sentència de La Manada en la qual els magistrats condemnen els fets com abús sexual i no com una agressió sexual, «la qual cosa hagués suposat unes condemnes majors».

En aquest sentit, han recordat que la Fiscalia demanava 22 anys i 10 mesos de presó per a cadascun d'ells. D'aquests, 18 anys per delicte continuat d'agressió sexual; 2 anys i 10 mesos per delicte contra la intimitat i 2 anys per robatori amb intimidació. «Així mateix, sol·licitava el pagament d'una indemnització conjunta de 100.000 euros», han detallat.

En aquest sentit, des de la Secretaria de la Dona de l'STEI han denunciat que és «intolerable i indignant una sentència que queda molt lluny de la justícia que hauria de rebre una víctima a la qual han agredit sexualment cinc homes en un portal, subjectant-la entre tots (entre altres coses el que diferencia d'una situació d'abús,és la intimidació), quan ella es troba en estat d'embriaguesa per estar gaudint d'una nit de festa, i aprofitant la seva evident superioritat física i numèrica». Igualment, han afegit que «si per a aquests magistrats aquesta situació viscuda per la víctima no és una agressió sexual, segurament sigui perquè necessiten cursos accelerats de perspectiva de gènere, per deixar de fer sofrir encara més a aquesta jove, que en pocs anys viurà la posada en llibertat dels seus agressors».

Finalment, han assenyalat que estam sent «testimonis de com la justícia patriarcal se segueix posicionant al costat dels violadors, maltractadors, misògins i assassins, com en els casos de Juana Rivas, Ángela González Carreño, Nina Parrón, etc. Quan les institucions revictimitzen les dones, l'Estat està exercint violència institucional».

Per això, han afegit, des de la Secretaria de la Dona de l’STEI «feim una crida a la mobilització i a sumar-se a les concentracions convocades per mostrar la nostra indignació i suport».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.