Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern tramita deu nous parcs fotovoltaics de petites dimensions

20373

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha informat que té actualment en tràmit deu nous parcs fotovoltaics de petites dimensions que sumen una potència de 31,5 megabits (MW).

Així mateix, es tracta de parcs amb potència inferior a 10 MW cadascun d'ells instal·lats en diferents municipis de les Illes i que tenen la capacitat de generar un percentatge important del consum propi del terme municipal en el qual se situïn, segons ha explicat el Govern. A més, la potència que generaran aquests parcs suposa incrementar en un 40 per cent la potència instal·lada als parcs fotovoltaics en funcionament.

Dels nous parcs, un d'ells situat a Sant Joan de Labritja ja està aprovat, i altres tres, situats a Consell, Sant Antoni de Portmany i Llucmajor, han rebut aquest dijous el vistiplau ambiental de la Comissió Balear de Medi ambient.

D'aquesta manera, els parcs que estan en tràmit són el parc de Can Mariano Lluqui (Llucmajor) amb una potència de 2,5 MW; el parc de Son Corcó (Consell), amb una potència de 2,4 MW; el parc del Bosc d'en Lledó (Sant Antoni de Portmany), amb una potència de 3,3 MW; el parc d'Alacantí (Llucmajor), amb una potència de 2,97 MW; Buniferri (Llucmajor), de 2,99 MW; Son Pons (Bunyola), de 3,3 MW; sa Cometa (ses Salines), de 3,3 MW; i Can Xim (Llucmajor), de 3,6 MW. El darrer parc que s'ha plantejat és el de Na Rectora (Santanyí), de 3,9 MW.

Des de la Conselleria han recordat la incidència d'aquests parcs en el consum energètic del municipi i en la reducció d'emissions. Com a exemple, el parc de Son Corcó permetrà produir el 18 per cent del consum anual del municipi; el de la Tanca (a Bunyola), el 14 per cent; mentre que el de Son Pons, també a Bunyola, generarà l'11 per cent del consum.

Finalment, el Govern ha reclamat reiteradament al Govern espanyol la convocatòria d'ajudes específiques per a les Illes que permetin impulsar més projectes de petites dimensions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.