Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i Podemos demanen el «desbloqueig del veto» a la llei per prohibir les prospeccions

20345

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, i el portaveu de Podemos en el Parlament, Alberto Jarabo, han coincidit aquest dimarts en què és necessari el «desbloqueig del veto» del Congrés a la llei que prohibeix les prospeccions en el Mediterrani perquè no es pugui posar en marxa el nou projecte de sondejos, que l'Institut Nazionale di Oceanografia i di Geofisica Sperimentale de Trieste vol dur a terme amb canons d'aire comprimit d'alta pressió en aigües de les Balears.

En declaracions a la premsa, Ferrà ha assegurat que ja hi ha un total de «set empreses petrolieres» interessades en el projecte MedSalt-2 i ha lamentat que «afectarà els parcs de Cabrera i de ses Salines, estenent-se des de Mallorca fins a arribar a les illes d'Eivissa i Formentera».

En aquesta línia, ha criticat que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, no «digués res» durant la seva visita del cap de setmana passat a Palma sobre aquesta matèria i ha subratllat que «les prospeccions fan un efecte contrari al turisme i al medi ambient».

Per la seva banda, Jarabo ha rebutjat la postura de Ciudadanos i ha afirmat que, «a part de fer preguntes, han d'aixecar el veto». Així, el portaveu ha expressat que «si Ciudadanos estima les Illes, ha de dir que es desbloquegi el veto, perquè no hi ha motiu econòmic que ho justifiqui».

Cal recordar que Ciudadanos ha registrat aquest dimecres al Congrés, a través del diputat Fernando Navarro, una bateria de preguntes en les quals sol·licita al Govern espanyol informació sobre l'anunci del procediment d'avaluació d'impacte ambiental ordinari, per al projecte de recerca MedSalt-2.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.