Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova tres protocols per combatre i prevenir el 'mòbing', l'assetjament sexual i la violència externa

20337

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres tres protocols per combatre i prevenir l'assetjament psicològic 'mòbing', l'assetjament sexual i la violència externa en el lloc de treball a l'Ajuntament. Segons han detallat, aquest dimecres, des de l'any 2010 s'han obert 25 expedients per assetjament psicològic 'mòbing' en diferents àrees municipals.

En aquest sentit, el nou protocol d'actuacions davant la violència externa estableix mesures de protecció per al personal d'atenció al públic o que realitza tasques de control i inspecció. La tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha explicat que el protocol estipula com es pot actuar i com pot prevenir-se al treballador davant casos de violència externa.

Quant als protocols d'assetjament sexual o per raó de sexe i de l'assetjament psicològic s'havien aprovat el 2010 però no estaven aprovats per Junta de Govern. «El fet que en l'àmbit intern les qüestions no estiguin protocol·litzades repercuteix indirectament i directament al servei públic que donem de cara a l'exterior», ha dit.

Els objectius d'aquests protocols són la detecció i prevenció de qualsevol tipus d'assetjament, la sensibilització perquè el personal pugui reconèixer aquestes situacions i actuar correctament i promoure espais segurs per al personal. Per la seva banda, la directora general de l'àrea, Joana Maria Adillón, ha afirmat que es tracta d'uns protocols «més efectius i eficaços». Des de l'àrea de Funció Pública ara es duran a terme unes campanyes de difusió i de sensibilització entre els empleats públics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.