Setmanari d'informació local - 138 anys

Nou cas de discriminació lingüística: al Burger King de Ciutadella

20237

Una mallorquina ha explicat al dBalears la discriminació lingüística que patí aquest passat diumenge capvespre al Burger King de Ciutadella. Acompanyada de la seva filla i dels seus nebots (menors d'edat), la denunciant ha explicat que la seva filla es dirigí en català al cambrer, qui no s'immutava a la petició de la clienta. Finalment, la jove optà per fer-ho en castellà, fet al qual el cambrer respongué: «ahora te entiendo». A aquest fet la mare (i denunciant) no reaccionà.

Posteriorment, la denunciant es dirigí també en català, al cambrer, per un error en el tiquet de la comanda. Fet al qual, el cambrer respongué «amb molt mala educació»: «En español y acabamos antes», «Qué problema tienes en hablar español. La persona qui ho denuncia assegura que intentà explicar-li que ella no té cap problema en parlar castellà, que, de fet, és bilingüe. «Jo només li vaig demanar educació».

Davant la negativa del cambrer, anomenat Lolo, la persona que patí la discriminació, va decidir denunciar els fets. Diu que ho va fer, primer, a través d'un correu electrònic a l'empresa Burger King Ciutadella i Burger King España; després a través del seu compte de Twitter, on etiquetà en la publicació la Direcció General de Política Lingüística, l'empresa Burger King, l'Ajuntament de Ciutadella, entre d'altres.

Malgrat tot, la denunciant considera que la resposta a la seva denúncia ha estat «positiva», ja que aquest mateix matí, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha contactat amb ella i li ha dit que, contactaran amb l'empresa Burger King España per demanar explicacions sobre els fets, de la mateixa manera que ho faran amb l'Ajuntament de Ciutadella per prendre les mesures corresponents respecte Burger King.

Per la seva banda, Burger King de Ciutadella, també ha respost el correu de la denunciant, ho ha fet en català i s'ha disculpat, assegurant que esperen que es tracti «d'un fet puntual» i que duran a terme una investigació interna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.