Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern presenta accions per impulsar la conservació de l'avifauna

20229

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca Vicenç Vidal, ha presentat aquest dilluns una sèrie d'accions i infraestructures amb l'objectiu de fomentar la conservació de l'avifauna de les Balears. En concret, s'ha donat a conèixer la nova instal·lació d'un observatori d'aus en la reserva natural de l'Albufereta, segons ha explicat la Conselleria.

Així mateix, aquest observatori, que té una capacitat per 12 persones i està construït amb fusta de pi, es troba completament tancat, però compta amb unes finestretes que es poden obrir per poder observar les aus sense molestar-les.

A més, les vistes són cap a la llacuna de la Barcassa, una de les majors i importants de l'Albufereta, on l'any passat s'habilitar cinc illetes noves de nidificació d'aus, i on ara crien picaplatges i avisadors, segons ha explicat el director del Parc Natural de l'Albufera. En aquesta línia, ha assenyalat que l'Albufereta «rep cada vegada més visitants, encara que encara és la gran desconeguda».

Amb aquest nou observatori la reserva disposa de cinc punts d'observació de fauna, atès que ja hi havia dues plataformes elevades com també dues pantalles d'observació amb bancs. «Aquests punts d'observació estan molt bé valorats pels visitants, que cada vegada s'acosten més a l'Albufereta, ja que el nombre d'aus que es pot observar ha anat augmentant molt els últims anys, fins al punt que en aquests moments l'Albufereta s'ha convertit en un dels llocs més interessants per als observadors d'aus», ha indicat Rebassa.

Per la seva banda, el conseller Vidal ha expressat que «és important donar a conèixer la naturalesa i en concret aquest espai, un dels llocs amb màxima protecció de les Illes. Es tracta de dues actuacions per acostar la gran riquesa de l'avifauna d'aquesta zona als ciutadans i als quals ens visiten».

D'altra banda, també s'han presentat dos cartells, per iniciativa del Servei de Protecció d'Espècies, que recullen els dibuixos de les 180 espècies d'aus aquàtiques i terrestres de les Illes més comunes, obra del biòleg i il·lustrador de fauna Juan Varela. D'aquests pòsters coeditats amb la Societat Espanyola d'Ornitologia Seo Birdlife, es distribuiran dues mil unitats als centres escolars. En aquest sentit, Vidal, a més, ha afegit que amb aquest tipus d'accions, «s'ajunta divulgació amb els dos pòsters i també infraestructures que serveixen per poder observar les aus de manera respectuosa».

El mateix autor, Juan Varela, ha destacat durant l'acte la doble funció de la cartelleria presentada. D'una banda, ha dit que executa «una funció didàctica, ja que d'una sola vegada es pot veure tota una representació i una idea de la riquesa faunística de la zona i que representa un avantatge pel que fa a una guia tradicional; i per una altra, una funció de conservació que fa que es comprengui millor la necessitat de conservar-la i que quedi en la memòria dels més petits i retenguin aquest interès de respectar la naturalesa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.