Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort prohibeix el lloguer turístic d'habitatges plurifamiliars a Palma

20225

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha anunciat que no es permetrà el lloguer turístic a habitatges plurifamiliars en tot el municipi, segons la proposta de zona única per a Palma presentada aquest dilluns per l'Ajuntament.

Hila ha explicat que sí que es podran llogar els habitatges unifamiliars exceptuant polígons, sòl rústic protegit i la zona d'influència aeroportuària. Així mateix, el regidor d'Urbanisme ha expressat que aquesta decisió ha estat presa amb l'objectiu de protegir els residents i, així, «prioritzar l'accés a l'habitatge i garantir el dret constitucional» davant la demanda d'usos turístics.

A més, ha assenyalat que la proposta s'ha pres d'acord amb la iniciativa presentada per la Federació d'Associacions de Veïnats de Palma que fou aprovada el 2017. Per la seva banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha expressat que aquesta regulació «ajudarà a aclarir el sostre i l'equilibri que té la ciutat» i ha assegurat que aquesta «decisió valenta» marcarà tendència i que serà tot un «referent» per a l'Estat espanyol i la resta de ciutats europees.

Així mateix, Hila ha detallat que la iniciativa s'ha basat en els criteris de «convivència social als barris, falta d'oferta de lloguer per als residents i els possibles efectes significatius sobre el medi ambient, territori, recursos energètics, hídrics, infraestructures i carreteres».

A més, des de l'equip de govern de Cort han sostengut que Palma és la ciutat més cara, per darrere de Barcelona, i han subratllat que de les 11.000 places de lloguer actuals, només 645 són legals. Segons dades presentades per l'equip de govern, l'oferta de lloguer turístic ha augmentat un 50 per cent entre el 2012 i el 2017 a Palma. Així, s'ha ressaltat el paral·lelisme entre la falta d'habitatge de lloguer de tot l'any i la pujada dels preus davant l'increment de la demanda d'habitatges vacacionals.

Finalment, el Consistori preveu l'aprovació de forma inicial de la proposta aquest dijous i, posteriorment, s'obrirà un procés de 30 dies per presentar al·legacions i la realització d'informes. D'aquesta manera, han anunciat que aquesta normativa serà aprovada definitivament en el mes de juliol, coincidint amb l'aixecament de la moratòria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.