Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB es mostra en contra del conjunt de projectes d'alta tensió d'Artà

20193
El GOB ha criticat els projectes d'Alta tensió prevists a Artà. | dBalears/Arxiu

El GOB va presentar aquest divendres al·legacions als expedients relatius a les obres d'implantació de les línies d'Alta Tensió a la zona d'Artà.

L'entitat ecologista «coincideix» amb la Plataforma de Defensa de Llevant i l'Ajuntament d'Artà en què «els expedients sotmesos a consulta pública, representen diferents fases/actuacions d'un sòl projecte, la interconnexió Mallorca -Menorca que cal entendre des de Ciutadella fins a Manacor, incloent-hi la nova subestació».

Així, segons el GOB, «es tracta del fraccionament d'un únic projecte que requereix una avaluació ambiental estratègica de la totalitat de l'actuació entesa com una Interconnexió Menorca – Artà/Subestació Artà – eix Artà – Bessons».

L'entitat ecologista ha considerat que un altre dels aspectes Claus dels estudis d'impacte ambiental «és la deficient anàlisi de les alternatives, que a més, requeriria una identificació, quantificació i valoració d'impactes sobre cada una de les alternatives plantejades que, a banda de ser insuficients, les que hi ha no identifiquen i quantifiquen els impactes tal com especifica que s'ha de fer el punt 4 de l'annex VI de la Llei 21/2013. Només s'avaluen els impactes residuals de l'alternativa seleccionada».

Per tot això i atès l'impacte que generen aquestes infraestructures «des de la perspectiva territorial, paisatgística i ambiental» el GOB ha considerat que és imprescindible «replantejar aquestes infraestructures i analitzant els efectes de la sinergia de projectes valorant-ho des del punt de vista de tramitació ambiental, com un projecte únic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.