Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones clamen #Prou!!! al «turisme depredador» d'Eivissa

20191
Concentració de la plataforma #Prou!!! per tal de reclamar una Eivissa «digna i sostenible». | E.P.

Més de 500 persones han participat aquest divendres a Eivissa en la concentració convocada per la plataforma #Prou!!! en contra del «turisme depredador» i la massificació que, consideren, sofreix l'illa.

Els portaveus de #Prou!!! han estat els encarregats de llegir el manifest titulat 'Per una Eivissa digna i sostenible'. Després de destacar que al llarg de la història l'illa ha estat «envaïda i ocupada», també s'han referit al «boom turístic contemporani» que es va iniciar durant la dècada dels 50 amb l'arribada dels primers visitants i l'obertura de nombrosos hotels.

Des de #Prou!!! han ressaltat la figura dels primers 'hippies' arribats a l'illa i amb els quals durant anys es va conviure «sense conflictes». «De sobte, tot es trastoca», han denunciat, ja que el «moviment hippy va quedar diluït» i va arribar el turisme jove, de discoteca, «quant no de borratxera i drogoaddicció».

Segons la plataforma ciutadana, aquest tipus de turisme es barreja ara amb el turisme de luxe, resultant una «combinació nefasta». Per això, durant l'acte s'ha destacat la necessitat de «recuperar la qualitat de vida, la protecció dels espais naturals i la fi de la massificació turística». «Volem un turisme sostenible, contrari al de borratxera i mega milionaris perquè la riquesa retorni als eivissencs», han dit.

Des de la plataforma també han considerat que Eivissa no s'enriqueix amb el turisme, sinó que la gent de l'illa «cada dia és més pobre i la qualitat de vida pitjor». «Hem pagat un preu massa alt pel dubtós privilegi de tenir renom internacional com una illa de festa sense límits», han afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.