Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern presenta l'impost de turisme sostenible a la conferència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

20171

Jaume Alzamora, director gerent de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), ha participat aquest divendres a la conferència sobre estratègies turístiques innovadores i sostenibles organitzada per l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Alzamora ha presentat l’impost de turisme sostenible com a «estratègia per afavorir les iniciatives en matèria de desenvolupament sostenible i recerca». La conferència, com a plataforma per propiciar la reflexió i el debat, s'emmarca en el Saló de Turisme Internacional B-Travel de Barcelona.

L'Euroregió Pirineus Mediterrània és una estructura de cooperació territorial formada per la regió francesa d'Occitània (unió de regions de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus), per Catalunya i per les Illes Balears. Actualment, el Govern hi participa activament dins la Comissió d'Innovació amb l'objectiu de millorar la capacitat innovadora de les empreses, una de les finalitats comunes més importants dins la Unió Europea per assolir l'objectiu EU2020 del creixement intel·ligent.

Un any més, l'Agència de Turisme participa en el Saló B-Travel, fira referent en turisme d’experiències. Enguany hi assisteix amb un estand de 84 metres quadrats per promocionar l'oferta de les Illes Balears durant tot l'any sota el lema 'Better in winter'.

L'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), mitjançant un conveni de col·laboració amb l'ATB, és present també a la fira a l'espai BDelicious, la zona gastronòmica del saló B-Travel. Quatre representants de la darrera generació de cuiners de l'EHIB estan al capdavant dels fogons per transmetre l'essència de la cuina balear: Maria Magdalena Sureda Galmés, Sandra Carolina Mañosas López, Rubén Rivera Santalla i Daniel Garcías Vendrell. L'escola està representada per José María Calonge, professor i cap de cuina de l'escola, i Marcos Antonio Martínez Sánchez, docent també del centre, els que supervisaran les elaboracions dels seus alumnes.

Per tal de promocionar la gastronomia i els productes de les Illes Balears, aquestes joves promeses del món culinari elaboraran diferents plats tradicionals de l'arxipèlag, com el Pa de Xeixa amb oli verge de Mallorca i formatge DO Maó Menorca, Fideus de muntanya, Peix a la mallorquina i Ensaïmada de Mallorca amb xocolata. Aquests alumnes són estudiants de 2n curs d'"Especialista en Serveis de Cuina i Restauració (ESCYR)". Aquests estudis permeten assolir les competències necessàries per treballar, de manera eficient, tant en una cuina com en un establiment de restauració.

Com a coexpositors a la fira hi han assistit el Consorci de Promoció Exterior d'Alcúdia, Fires i Congressos d'Eivissa, el Consell Insular de Formentera, la Fundació Foment del Turisme de Menorca, el Consell de Mallorca i l'Escola de Turisme Felip Moreno.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.