Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell millora la seguretat de sis municipis davant les emergències amb la instal·lació d'hidrants

20099

El Consell Executiu del Consell ha aprovat la cinquena fase del projecte d'instal·lació o adequació d'hidrants per a emergències que es duu a terme en sis municipis de l'illa que tenguin una població inferior a 20.000 habitants.

En concret, aquesta nova fase del Departament de Desenvolupament Local subscriurà convenis amb els municipis d'Alcúdia, Felanitx, Pollença, Sóller i sa Pobla, així com amb l'Entitat Menor de Palmanyola que va quedar exclosa de la segona fase, segons ha explicat el Consell.

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, ha recordat la necessitat de realitzar aquestes inversions «per millorar la xarxa dels hidrants i garantir la seguretat de la ciutadania de l'illa»La institució insular destinarà a aquesta fase una quantitat econòmica màxima de 655.200 euros per a nous hidrants o per a l'adequació dels ja existents. A més, la institució destinarà 5.000 euros per a cada ajuntament en concepte d'honoraris per la direcció del projecte i de direcció d'obra i 2.000 euros per Palmanyola pels mateixos conceptes.

Així mateix, la prioritat per a la instal·lació dels hidrants seran les entrades a les poblacions i en els nuclis urbanitzats de titularitat municipal, les zones i polígons industrials i el nucli urbà. El projecte, que va iniciar la primera fase el 2016, té com a objectiu dotar a tots els municipis de Mallorca de punts de proveïment d'aigua per als bombers per facilitar la seva labor i millorar l'efectivitat en cas d'emergència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.