Setmanari d'informació local - 138 anys

Una aplicació per millorar l’atenció de les persones que exerceixen la prostitució

20073

Metges del Món, amb el suport de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, ha elaborat una aplicació per a mòbils per millorar l’atenció a les persones que exerceixen la prostitució que està enfocada a les seves necessitats, a més de permetre accedir a col·lectius de difícil accés. Aquesta eina és fruit de la feina coordinada de la Xarxa d’Atenció Directa a Persones que Exerceixen la Prostitució (XADPEP).

El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha destacat la feina de la XADPEP de «coordinació entre administracions públiques i entitats per millorar l’atenció de les dones que exerceixen la prostitució i conèixer millor la seva realitat, a més de donar-los suport». «Totes les entitats podran emprar aquesta eina, una aplicació pionera en aquest àmbit que empra les noves tecnologies per ajudar les dones i no per promoure la prostitució», segons el regidor. Alberto Bonnin, coordinador territorial de Metges del Món, ha remarcat el fet que amb l’aplicació MDM IRIS es podrà «arribar a persones a les quals és difícil accedir».

La coordinadora d’Inclusió Social de Metges del Món, Belén Matesanz, ha explicat que la idea va sorgir d’un grup de dones en situació de prostitució que l’entitat atén. «Ens demanaren una eina per poder accedir a informació fiable i verídica de forma continuada», ha assegurat. L’aplicació és gratuïta i està disponible en els dos sistemes operatius, Play Store i Apple Store. Està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i xinès. S’ha triat el xinès perquè es tracta d’un col·lectiu de difícil accés per, sobretot, «la barrera idiomàtica», segons Matesanz.

L’aplicació es divideix en quatre àrees principals:

Vídeos: als vídeos es trobarà informació sobre prevenció, consum de drogues o violència de gènere, temes «que a elles els interessa».

Informació:  en aquest apartat es trobaran notícies amb informació sobre recursos o material preventiu del qual disposen les entitats. Es tracta d’un recurs «viu i dinàmic» que es convertirà en una guia «d’informació continuada».

Recursos: informació de recursos sociosanitaris per accedir-hi de forma directa. Recursos sanitaris, socials, jurídics, de formació, laborals o consulars, entre d’altres. S’acompanyen amb els contactes (telèfon, mail, adreça, xarxes socials).

Fòrum i xat: per poder participar-hi s’haurà de fer una activació personalitzada prèvia. La informació serà confidencial i el contacte serà única i exclusivament amb Metges del Món, no entre usuàries.

La Xapdep està integrada per les entitats Casal Petit, Metges del Món, Fundació de Solidaritat Amaranta, IB-Salut, Institut Balear de la Dona, UCRIF-Policia Nacional, Delegación contra la violencia hacia la mujer i per diferents àrees de l’Ajuntament de Palma com l’Àrea Igualtat, Joventut i Drets Cívics i l’Àrea de Seguretat Ciutadana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.