Setmanari d'informació local - 138 anys

Artà reforma i amplia el poliesportiu municipal per més de 620.000 euros

20065

L’Ajuntament d’Artà enguany aposta per la modernització de les instal·lacions esportives del municipi i ho fa invertint 622.042,55 euros en la primera fase de la reforma interior i ampliació del poliesportiu municipal. Aquesta actuació, que compta amb el cofinançament del Consell de Mallorca, s’iniciarà el mes de maig.

A l’acte de presentació d’aquest dimarts hi han assistit Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca; Margalida Portells, directora insular d’Esports del Consell de Mallorca; Manolo Galán, batle d’Artà; i Onofre Serra, regidor de Joventut i Esports del consistori artanenc.

La primera fase de reforma

En aquesta primera fase s’abordarà la reforma interior en planta baixa del poliesportiu, així com la redistribució interior dels usos actuals i la creació de noves dependències (sales d'entrenament ampliables). Es modificarà l’actual accés a l’interior del pavelló amb un punt d’informació i control en la seva entrada; es disposaran tres aules separades per panells retràctils que possibilitaran, en cas de necessitat, la seva conversió en una sala de majors dimensions amb un bany i magatzem annexos, una zona de taller, un bany per als àrbitres, un bany adaptat, un espai destinat a una connexió amb un futur pavelló, una infermeria, dos nuclis de vestidors amb banys i dutxes, sala de gimnàs, dos magatzems per vòlei i bàsquet. A més, s’adaptarà el passadís als vestidors amb armaris per a material escolar i taquilles. Finalment, s’ampliarà un espai per instal·lar-hi els grups de pressió i col·locar-hi els dipòsits d’aigua contra incendis.

Finançament local i del Consell de Mallorca

Aquesta primera fase ha estat pressupostada en 622.042,55 euros, dels quals el Consell de Mallorca n’aportarà 162.465,46 procedents de la convocatòria de subvencions per al foment de l’esport mitjançant ajudes al manteniment i millora d’instal·lacions esportives públiques de Mallorca, que ha posat en marxa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. La resta provenen de les arques municipals. En aquest sentit, el batle d’Artà, Manolo Galán, remarca que «aquesta important inversió respon a una demanda del poble que no podem deixar passar i que s’ha fet possible, en part, gràcies a la voluntat del Consell de Mallorca». «D’acord amb l’antiguitat de les instal·lacions i les necessitats actuals a causa d’una major demanda d’ús, resultava necessari procedir a una intervenció general del complex esportiu municipal», afegeix Galán, qui ha agraït la presència de Francesc Miralles en la visita al recinte i la col·laboració que sempre ha trobat de la màxima entitat insular.

Cal destacar que el departament de Cultura, Patrimoni i Esports subvencionà l’any passat amb 146.034,80 euros una sèrie d’actuacions de millora en diferents equipaments esportius del municipi com foren la reparació de la coberta del camp de futbol, el tancament del camp de futbol, l’enrajolat de la piscina, la dotació de material esportiu divers i una sèrie d’intervencions encaminades a la millora de l’eficiència energètica al poliesportiu, al centre hípic o al camp de futbol.

Per al vicepresident del Consell, Francesc Miralles, «aquest primer Pla d’inversions en millores d’instal·lacions esportives dóna resposta a necessitats reals dels ajuntaments de Mallorca i representa un salt qualitatiu en matèria esportiva per al Consell: més enllà de fomentar la pràctica de l’esport entre la població, especialment en edat escolar, també ajudam els ajuntaments a mantenir i millorar les instal·lacions esportives. El Poliesportiu d’Artà dóna servei a una mitjana de 400 usuaris diaris entre clubs i escoles: ells són els beneficiaris de les millores en accessibilitat, reforma de vestidors i nous espais que ara es posaran en marxa».

Miralles ha recordat que, en aquests moments, amb el suport del Pla d’inversions esportives del Consell de Mallorca, dotat amb 11,8 milions d’euros, hi ha en marxa projectes de millora i reforma de pavellons esportius a 19 municipis de Mallorca, entre els quals es troba Artà. «Instal·lacions esportives que es varen crear fa més de vint anys», ha afegit el vicepresident primer del Consell, «i que avui en dia necessiten d’una reforma important, que molts ajuntaments no poden afrontar sols».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.