Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori

20019

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el batle d'Inca, Virgili Moreno, han signat aquest dilluns l'adhesió del municipi a l'Agència de Defensa del Territori (ADT). Es tracta del primer municipi que signa el conveni després de l'entrada en vigor de la nova Llei d'urbanisme de les Balears (LUIB), segons ha informat el Consell.

Així mateix, la resta de municipis adherits són Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos i Manacor.

A més, la LUIB va marcar que tot el sòl rústic protegit passava a ser competència directa de l’ADT. D'aquesta manera, hi ha una sèrie de municipis el sòl rústic dels quals és protegit i, per tant, l'Agència actua directament. En concret, aquests municipis són Banyalbufar, Deià, Escorca i Estellencs.

El total de municipis als quals l’ADT exerceix les competències és de 26, pràcticament la meitat de la illa. Per la seva banda, Sencelles i Esporles ja han notificat a l'Agència que han aprovat l'acord d'adhesió en el ple municipal, per la qual cosa es farà efectiva en els pròxims mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.