Setmanari d'informació local - 138 anys

Unes 50 persones participen a la II Jornada Balèti, coorganitzada per Òc Mallorca i Folk a mar

19995

La II Jornada Balèti, duta a terme a Palma el dijous, 12 d'abril, ha estat tot un èxit gràcies a la col·laboració de l'Escola de Música i Danses de Mallorca i el Café a Tres Bandas. «Òc Mallorca valoram molt positivament aquesta segona jornada al voltant de la música i danses occitanes. Una vegada més, podem dir i afirmar que a Mallorca hi ha interès per a la cultura occitana».

Els actes varen consistir primer en una xerrada interactiva a les 18 h a l'Escola de Música i Danses a càrrec de Micà Barret i fou acompanyada pels amics del Grop Espartenhas i altres companys del Bearn. Amb el títol "Cantar la Gasconha" es feu una passejada diacrònica per les músiques i les danses gascones, passant per la seva toponímia i varietats dialectals. A través del cant polifònic, el tamborí de cordes (ton-ton) i la flabuta de tres traucs es feren mostres de balls com el branle, el saut... Finalment se celebrà la venguda dels occitans amb un tast de vi de Jurançon i cantàrem entre tots l'Estaca en occità.

En acabar la xerrada partiren cap el Café a Tres Bandas a les 19 h a gaudir del taller de Sauts Biarnés comandat per Gérard Núñez, que ensenyà els mallorquins a ballar "Lo Peiroton", "Los Cauterèrs", "7 sauts" i "Mariana", animat per Clément Masseillou i Dídac Martorell.

Una vegada acabat el taller, el Grop Espartenhas (Sylvie Lajus, Véronique Dordeins i Cécile Núñez) començà el concert ballada folk. S'hi ballaren balls europeus com el vals, la masurca, la polca, la xampanya... però també els sauts apresos, i altres danses gascones com el congò, el branle i el rondèu. Fins i tot es ballaren jotes i boleros a càrrec dels xeremiers Josep Sans i Dídac Martorell, que s'hi animaren en acabar el concert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.